29 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım parası alan pek çok kişi Eylül 2023 ödemelerinin yatıp yatmadığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?



Her ay yaklaşık olarak 500 bin kişinin hesabına yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, evde bakım maaşı ile ilgili ödemelerin yatıp yatmadığı arama motorlarında da sık sık araştırılıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, her sene belirli tarihlerde zam yapılan bu destek ödemeleri, bakıma muhtaç, engelli ya da yaşlı kişilere ve ailelerine veriliyor.

Ahaber'de yer alan habere göre, pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı evde bakım paralarında haneye giren gelir esas alınıyor. Yine paylaşılan bilgilere göre, haneye giren tüm gelir toplanıyor ve evde yaşayan kişi sayısına bölünüyor. Yapılan bu bölümler sonucunda da kişi başı net asgari ücretin üçte ikisinden az olmasının gerektiği belirtiliyor. 

Aktarılan son dakika detaylarına göre pek çok kişinin geçimine katkı sağlayan evde bakım desteği, engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere yapılan destek olarak belirtiliyor. 

Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşlarında son dakika!

EYLÜL 2023 EVDE BAKIM MAAŞLARINDA SON DAKİKA

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. 

EVDE BAKIM MAAŞININ YATIP YATMADIĞI NASIL SORGULANIR?

Paylaşılan detaylara göre, evde bakım maaşının yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasına girip gerekli sorgulamalar yapılabiliyor. 

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, söz konusu sistemde kaydı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile giriş yapıp sorgulamalarını yapabiliyor. 

EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL? EVDE BAKIM MAAŞLARINDA SON DURUM!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, bugün itibarıyla hesaplara 5 bin 98 Türk Lirası şeklinde yatırılan evde bakım paralarının yeni yılda 7 bin 620 Türk Lirası olması bekleniyor. 

 

İstanbul'da 8 taksitle KDV'den muaf gayrimenkul fırsatı!

Markete gidecekler dikkat! Akbank kasap, market, manav alışverişlerinde resmen hediye dağıtıyor!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kura çekiliş tarihleri belli oldu mu? Yenişehir Evleri'ne başvuranlar dikkat! 


Geri Dön