09 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı! Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı! Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı... Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...



EVDE BAKIM MAAŞI ALAN TÜM VATANDAŞLAR AMAN DİKKAT

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Aile ve toplum temelli bakım anlayışı doğrultusunda, bireye odaklı hizmetler sunulmaya çalışılıyor. Verilen detaylara göre, evde bakım yardımı, sosyal yardım ve gündüz bakım hizmetleri gibi tamamlayıcı hizmetlerle aile yanında bakım desteklenmiş oluyor. 

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı! Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı da bu yardımlar arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak yapılan son dakika açıklamasına göre, ihtiyaç sahibi engellilerin evde bakım yardımından yararlanabileceği kaydedildi. 

Verilen detaylara göre, söz konusu bu yönetmelik kapsamında, tam bağımlı çocuklar için "Çok ileri düzeyde Özürlü", "Belirgin Özürlü" ve "Özel koşul gereksinimi olan" (ÖKGÖ) ibareli rapora sahip olanlara yardım da sağlanacak. Paylaşılan bilgiye göre, günlük hayatta işlerini ve tekrarlayan ihtiyaçlarını önemli ölçüde yerine getiremeyen ve başkasının yardımı olmadan hayatlarına devam edemeyen kişiler de evde bakım yardımından faydalanabilecek. Yardım almaya hak kazanan aileler, evde bakım yapmak isteyen kişilere, hanedeki kişi başına düşen net asgari ücretin 2/3'ünden az olan bir tutar ödeniyor.

Verilen detaylara göre, yayımlanan yönetmelik tarihinden önce evde bakım yardımı alan kişilerin ödemelerine devam edileceği bildiriliyor. Söz konusu bu yardımdan yararlanma koşullarında hane geliri, sağlık durumu gibi değişiklikler de gözden geçirilecek. Yapılan bu yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım maaşı alan vatandaşlar da söz konusu ödemelerle ilgili güncel açıklamaları takip etmelidir.

Emlak Konut THY Arnavutköy başvuruları bugün sona eriyor! Emlak Konut THY Yenişehir Evler kura çekimi 2023 ne zaman?

Haziran 2023 aile destek yardımı yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemeleri Haziran 2023 sorgulama ekranı

Aile Bakanlığı'ndan şimdi de Haziran 2023 müjdesi geldi! Tek bir seferlik 7 bin 500 TL yardım verilecek! Mutlaka alın!


Geri Dön