05 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Pek çok kişiyi ilgilendiren evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bu son dakika kararına bakın...



YENİ YÖNETMELİK DUYURULDU

Paylaşılan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan söz konusu düzenleme kapsamında ihtiyacı olan engellilerin evde bakım yardımından yararlanabileceği belirtildi. Bu bakım yardımı için başvuru şekli, değerlendirilmesi, ödenmesi ve diğer hususlara ilişkin usul ve esasların belirlendiği Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan söz konusu bu yönetmelik kapsamında engellilik sınıflandırılmasına göre tam bağımlı çocuklar için “Çok ileri düzeyde ÖGV”, “Belirgin ÖGV” ve “Özel koşul” gereksinimi olan (ÖKGV) ibareli raporu olanlara yardım sağlanacağı belirtildi. Bu kapsamda da günlük hayatta yapması gerekli olan işleri ve tekrar eden gereksinimleri önemli ölçüde yerine getiremeyen kişilerle beraber başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını sürdüremeyen kişilerin evde bakım yardımından faydalanabileceği kaydedildi.

Evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Verilen detaylara göre, bakım heyeti kapsamında ihtiyacı olduğu tespit edilmiş olan bakım ihtiyacı olan engellisine evinde bakmak isteyen kişilere hanedeki kişi başına düşen net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan ailelere evde bakım yardımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu bu yönetmelik kapsamında evde bakım maaşı ödemelerinin devir, temizlik ve haciz edilemeyeceğinin de altı çizildi.

Yayımlanan bu yönetmelik tarihinden önce yardımdan faydalanmaya başlayan kişilerin evde bakım yardımı ödemelerine devam edileceği de belirtildi. Hane, gelir, sağlık ve benzeri nedenlerle yardımdan yararlanma koşullarında değişiklik masaya yatırılacak.

Emeklilik maaşı bağlanmayan EYT'lilere şimdi resmen avans müjdesi geldi! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde! 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi! Hemen bakın!

Milli Emlak'tan son dakika Haziran 2023 fırsatı! O ilde 15 bin TL'ye arazi satacak! Kaçırmayın!


Geri Dön