02 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı yatan iller güncel liste belli oldu mu? Kasım ayı evde bakim parası yattı mı?

Evde bakım maaşı yatan iller güncel liste belli oldu mu? Kasım ayı evde bakim parası yattı mı?

Kasım ayı evde bakım maaşı, bu maaşı alan vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte konuya dair merak edilenler!



EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı kasım ayına girilmesi ile birlikte sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Evde bakım parasının yatırıp yatırılmadığı, evde bakım maaşı yatan iller güncel listesinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. Maaş ödemelerinin nasıl sorgulandığına dair detaylar ve evde bakım maaşına dair sorgulanan diğer ayrıntılar…

KASIM AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER GÜNCEL LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

Engellilerin gündelik hayatlarına devam edebilmeleri için başkasının bakımına muhtaç olmaları halinde, engelli ve yaşlı kişilerin bakımını üstlenenlere her ay düzenli bir şekilde ödenen evde bakım maaşı kasım ayı ödemeleri başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemelerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Derya Yanık sosyal medya hesabından “Aile odaklı sosyal hizmet anlayışımıza göre, bakım ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızı aileleri yanında destekliyoruz. 1 milyar 876 milyon lira evde bakım yardımı ödemelerini gerçekleştirmeye başladık” dedi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödenen evde bakım maaşı ödemeleri, her ayın 15'i ve 30'u arasında yapılmaktadır ve bu ödemeler il il farklılık göstermektedir.

Evde bakım parası alan kişiler, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım maaşının hesaplarına geçip geçmediğini kontrol edebilirler. Hak sahibi olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile sorgulama işlemini online olarak yapabilirler.

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2022 yılı Temmuz zammıyla engelli, 65 yaş maaşı ve evde bakım maaşına da zam uygulandı. Yıl sonuna kadar evde bakım parası 2 bin 706 TL'den 3 bin 340 TL olarak şekilde hak sahiplerine verilecektir. Yeni yıl ile evde bakım maaşına da zam gelmesi bekleniyor.

Onaylanan doğalgaz yardımı nasıl alınır?

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?

TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön