30 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Evde bakım maaşı yattı mı?

Aralık ayının gelmesi ile beraber, ihtiyaç sahibi kişiler tarafından evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı ve zam oranının ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar ve haberin ayrıntıları...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay engelli ve yaşlı aylığı olarak ödenen evde bakım maaşlarının bu ay ne zaman yatacağı araştırılmaya başlandı. Buna göre, evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı konusundaki sorular, genellikle her ay başında araştırılıyor. Bu kapsamda, maaşlarını bekleyen vatandaşların, maddi ihtiyaçlarını karşılamak için bu destekten yararlanabilecekleri kaydedildi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı geçtiğimiz ayın ortaları itibarıyla hesaplara yatmaya başlamıştı. Buna göre; Aralık ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 11-15 Aralık 2023 tarihlerinde hesaplara yatırılması beklendiği açıklandı.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Yapılan değerlendirme doğrultusunda, geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında çıktı.  Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu.

Kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı da belli olacak. Buna göre, Ocak 2024'te açıklanacak veriler ile beraber  evde bakım maaşının 7 bin 157 Türk Lirası'nı aşması beklenmekte.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Evde bakım maaşı yattı mı?

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL SORGULANIR?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM HİZMETLERİNİN ŞARTLARI NELERDİR? 

Evde bakım hizmetlerinden yararlanabilmek için bir bireyin tıbbi bir gereksinimi olması lazımdır.  Bu, kronik bir hastalık, engellilik durumu, iyileşme sürecinde olma veya yaşlılık gibi durumları kapsayabilir. Buna göre, doktorun onayı: Evde bakım hizmetlerini almak için genellikle bir doktorun onayı gerekmektedir.

EVDE BAKIM PARASI ALMAK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinden bakım hizmeti alabilmek için başvuru Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmet Merkezlerine ya da doğrudan Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine yapılabilir.

Evde bakım yardımında şartlar değişti! Kimler 5 bin 97 TL evde bakım parası alabilecek? Hemen bu detaylara bakın!

Evde bakım maaşında Kasım müjdesi geldi! Bakan Göktaş duyurdu: 5 bin 97 TL'lik evde bakım yardımı hesaplara yatıyor!

65 yaş maaşı, engelli aylığı, hasta ve evde bakım parasına zam müjdesi! Yeni rakamlar bir bir belli oldu!

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!


Geri Dön