03 / 08 / 2024

Evde bakım maaşını 9 bin 77 TL alacaksınız... Tarih resmen belli oldu

Evde bakım maaşını 9 bin 77 TL alacaksınız... Tarih resmen belli oldu

Evde bakım maaşı alan vatandaşlarımızı ilgilendiren çok önemli bir gelişme var... Evde bakım maaşını 9 bin 77 TL alacaksınız... Tarih resmen belli oldu.



Türkiye'de evde bakım maaşı ile geçinen çok sayıda vatandaşımız var... Bu vatandaşlarımız evde bakım maaşlarına gelen zamla birlikte güzel haberle sevindi. 

 Evde bakım maaşını 9 bin 77 TL alacaksınız... Tarih resmen belli oldu. 

Geçtiğimiz ay evde bakım yardımına memur maaş zammı oranında artış yapıldı.

Evde bakım yardımı aylığı 7608,77 lira olarak ödenirken 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya yükseldi.

Buna göre engelli maaşı, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı gibi sosyal ödemeler de temmuz ayından itibaren zamlı olarak ödendi.

ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU

Ağustos ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar da başladı. Pek çok kişi de evde bakım maaşı ödemelerinin yatacağı tarihi araştırıyor.

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Ödemeler ay sonuna kadar devam ederken, ay sonunda tüm ödemeler gerçekleştiriliyor. 

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabilir.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön