Ekonomi

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

Evde bakım yardımı alan ihtiyaç sahibi aileler için ödemeler yapılmaya başlandı. Her ay belirli dönemlerde şehir şehir evde bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların bakımı için verilen evde bakım parası bu ayda ödenmeye devam ediliyor. Peki 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi? 706 TL olarak ödenmektedir

Evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bu yıl 2.706 TL olarak ödenmektedir. Engelli ile yaşlılara yönelik sosyal destek ve yardımlar kapsamında verilen evde bakım yardımı parası için gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Belirli şartları taşıyan vatandaşlar için her ay ödemesi yapılan evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu. Peki hangi illerde bu ödemeler gerçekleşti?

Evde bakım parası, bakıma muhtaç olan engelli ile yaşlıların ailelerinden ayrılmaması ve vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi amacıyla ödenmektedir. 2005 yılı itibariyle başlatılan evde bakım parası ödemeleri her yıl başvuru yapan  ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir. Evde bakım parası almaya hak kazananlar, engelliliği tespit edilip aynı zamanda hanede kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarına göre başvuru yapan adaylar tarafından seçilmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI 2022 YILI İTİBARİYLE NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz yıl evde bakım maaşı 1798 TL olarak belirlenmişti. Evde bakım maaşına yapılan zam oranı 2022 yılı ücretleri asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte belirlenmişti. Buna göre 2022 yılı itibariyle evde bakım maaşı için uygulanan maaş tutarı 2.706 TL olarak açıklanmıştır.

EVDE BAKIM PARASI ÖDEME SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım parası ödemesi alan vatandaşlar ödemelerini E Devlet sistemi üzerinden sorgulayarak öğrenebilirler. Bu sorgulama için kurumun resmi internet adresi www.turkiye.gov.tr üzerinden TC kimlik numaranız ile E Devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Açılan sayfa üzerinden arama boşluğuna "engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama" yazarak ödemelerin yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz.

Aynı zamanda telefon SMS uygulaması üzerinden evde bakım parası sorgulama işlemleri için "BAKİYE" yazıp 4747'ye mesaj göndermeniz durumunda hesabınızda paranın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENMEYE BAŞLANIYOR?

Evde bakım maaşları geçtiğimiz dönemlere bakıldığında her ayın 2. haftası yatmaya başlıyor.

EVDE BAKIM HİZMETİ KİMLERE VERİLMEKTEDİR?

Evde bakım maaşı daha çok hizmeti almak isteyen durumları uygun olmayan, engelli veya bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi kişilere verilmektedir.

Evde bakım parası almak için, gelir kriterlerine uygun olmanın yanı sıra bakıma muhtaç kriterleri arasında yer alması gerekmektedir. Bununla birlikte ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporunun olması gerekmektedir. Bu şartları taşıyan vatandaşlar evde bakım maaşı ödemesinden faydalanabilmektedir.

2.706 TL'LİK EVDE BAKIM PARASI HANGİ İLLERDE ÖDENDİ?

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu!

  1. Balıkesir
  2. Osmaniye
  3. Çanakkale
  4. Ordu
  5. Tokat
  6. Bolu
  7. İzmir
  8. Bursa
  9. Kocaeli
  10. İstanbul
  11. Manisa
  12. Bursa
  13. Diyarbakır
  14. Konya
  15. Ankara
  16. Adana
  17. Bilecik
  18. Karabük
  19. Samsun
  20. Aksaray
  21. Kayseri
  22. Antalya
  23. Batman
  24. Sakarya
  25. Kırıkkale
  26. Şanlıurfa
  27. Afyonkarahisar
  28. Uşak
  29. Gaziantep
  30. Kars
  31. Erzurum
  32. Niğde
  33. Kırşehir
  34. Mersin
  35.  

 14 Mayıs 2022 Cumartesi  - 15 Mayıs 2022 Pazar tarihinde ödemelerin yapıldığı illere göre haberimizde yer alan listede güncelleme  yapılmaya devam edilecektir.