08 / 05 / 2024

Evde bakım parasına zam geldi! İşte evde bakım parası miktarı! Ne 1000 TL ne de 2000 TL hızlı bakın

Evde bakım parasına zam geldi! İşte evde bakım parası miktarı! Ne 1000 TL ne de 2000 TL hızlı bakın

Türkiye'de yüz binlerce vatandaş, yakınlarına evde bakım parası alıyor. Asgari ücret ve memurlara yönelik zamla birlikte evde bakım ücretleri de artırılmıştı. İşte evde bakım ücretiyle ilgili detaylar...



EVDE BAKIM YARDIMIYLA İLGİLİ DETAYLAR

Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olmayan, yeme-içme, insani ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen, engellilere verilecek engelli sağlık kurulu raporlarında 'Ağır Engelli' raporu bulunanlar için evde bakım desteği parası ödenmektedir.

Engelli bireylerin hayatlarının idamesini evde yürütecek kişilere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ödenen ücrete evde bakım desteği denilmektedir.

Evde bakım desteği engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere yapılan destektir.

Evde bakım desteği, engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere yapılan destektir.

2020 yılı için evde bakım parası aylık 1,460 Türk Lirası olarak ödeniyor. Evde bakım aylığı yardımlarından yararlanan kişilerin toplam sayısı 2020 yılı ile 517 bin kişiden fazladır.

NEDİR?

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 3'te 2'sinden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır.


Geri Dön