30 / 04 / 2024

Evde Bakım Yardımı bekleyenlere Mart 2024 müjdesi! Paralar hesaplara peyderpey yatırılmaya başlandı!

Evde Bakım Yardımı bekleyenlere Mart 2024 müjdesi! Paralar hesaplara peyderpey yatırılmaya başlandı!

Evde Bakım Yardımı bekleyen vatandaşlara Mart 2024 müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını müjdeledi.



Evde Bakım Yardımı bekleyen vatandaşlara son dakika Mart 2024 müjdesi geldi. Konu ile ilgili önemli bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını müjdeledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulmuş olan en önemli aile odaklı bakım hizmet modelleri arasında yer alan Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını anımsattı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada engelli vatandaşların, aile bütünlüklerini muhafaza edecek biçimde bakımlarının evde yapılmasını öncelediklerini dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi ya da yakınlarıyla beraber yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." dedi.

Evde Bakım Yardımı bekleyenlere Mart 2024 müjdesi! Paralar hesaplara peyderpey yatırılmaya başlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bakanlık olarak engelli bireylerin güvenlik, eğitim, sağlık, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirdiklerini dile getirerek, "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

EVDE BAKIM PARASI KAÇ LİRA?

Pek çok kişinin yüzünü güldüren Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 Türk Lirası ödeme yapıldığını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar Türk Lirası Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını belirterek, "Halihazırda toplamda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir şekilde sürdürülebilir olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Söz konusu bu ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

New Holland traktör Mart 2024 fiyatlarını açıkladı! En düşük New Holland traktör fiyatı ve 5 yıl vade fırsatı şaşırttı!

Akbank'tan 0 faizli ihtiyaç kredisi için son 4 saat uyarısı! Borcu olanlar hesaplara tak diye yatan krediyi kaçırmayın


Geri Dön