03 / 05 / 2024

Evde topraksız tarım yapmak mümkün!

Evde topraksız tarım yapmak mümkün!

İstanbul'a tayin olunca köyünün domateslerini özleyen biyoloji öğretmeni evde topraksız sebze yetiştirme imkanı sağlayan özel bitki şurubu üretti ve 15 yıl süren araştırma sonucu üretilen bitki şurubu 4 defa hasat yapma imkanı sunuyor...



EMEKLİ olunca köyüne dönüp domates, salatalık yetiştirme hayali kuranların artık uzun yıllar beklemesine gerek kalmadı. Evsera Adı verilen nano teknoloji ürünü sayesinde artık evin balkonunda, çatıda ya da güneş gören herhangi bir odada topraksız tarım yapmak mümkün.

Biyoloji öğretmeni Yaşar Özdemir tarafından 15 yıl süren araştırma sonucu üretilen bitki şurubu Evsera yılda 4 defa hasat yapma imkanı sunuyor.

BİTKİYE 78 ÇEŞİT BESİN VERİYOR
Bu müthiş ürün ile pamuk, kum, kömür, taş, kumaş veya peçete üzerinde dahi bitki yetiştirmek mümkün oluyor.
Bugüne kadar 8 bin öğrenciye nano teknolojiyle topraksız hasat yapmayı öğreten özdemir, "Tayinim İstanbul'a çıkınca köyümün domateslerini çok özledim. Balkonda saksılarda yetiştirdim. Fakat bir türlü aynı tadı ve verimi alamadım. Uzun deneylerden sonra Evsera'yı geliştirdim. Bu ürünle bitkiye ihtiyacı olan 78 çeşit besini veriyorum. Hedefim tarımda Türkiye'yi süper güç yapacak öğrenciler yetiştirmek" diyor.
 
Habertürk


Geri Dön