Ekonomi

Evi, arsası olanlar hemen harekete geçsin! Yıllardır fazla ödemiş olabilirsiniz! 5 yıllık toplu paranızı hemen alın!

Emlak vergisinde değişiklikler yaşanıyor. Bu durumda tapu sahipleri tarafından merakla araştırılıyor. İşte detaylar!Peki emlak vergisi ne anlama geliyor? Emlak vergisi ile ilgili hangi değişiklikler mi yapıldı? İşte tüm detaylar…

Tapu sahipleri ev ya da arsa fark etmeksizin emlak vergisindeki değişiklikleri yakından takip ediyor. Peki emlak vergisi ne anlama geliyor? Emlak vergisi ile ilgili hangi değişiklikler mi yapıldı? İşte tüm detaylar…

Yeni seneye girilmesiyle birlikte vergi ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Tapu sahipleri emlak vergisi ile ilgili değişiklikleri merakla sorguluyor. Peki emlak vergisi ile ilgili yapılan değişiklikler nelerdir?

Bu konuda araştırılan tüm ayrıntılar…

EMLAK VERGİSİ DEĞİŞİKLİKLERİ

2022 yılı için emlak vergisi taksitlerinin ikinci kısmı 30 Kasım 2022 tarihinde sonlandı. Yeni yılla birlikte ev ve iş yerini kiraya veren tapu sahipleri için bazı değişiklikler meydana geldi. Emlak vergisinden muaf olma hakkınız bulunuyor. Eğer belirlenen kriterleri karşıladığınızı düşünüyor iseniz vergi ödemekten kurtulmuş olabilirsiniz.

KDK tarafından yapılan duyuruya göre tek evi olan ve vergi muafiyetinden hak kazanan vatandaşlar geçmişe dönük ödemelerini de alma şansı yakalayacak. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen bilgilere göre tapu sahipleri vergi muafiyeti elde ederse 5 yıllık vergi ödemelerini geri alabilecek. Eğer 200 metrekareden daha küçük tek bir eve sahip iseniz ve emekli, engelli, gazi, şehit eşi ve çocuğu, ev hanımı ve üstelik işsiz bir vatandaş iseniz vergiden muaf oluyorsunuz. 14 Mayıs 2014 tarihinde 53210 sayılı kanun kapsamında belediyeler vergi muafiyet hakkı olan vatandaşların 5 yıl için geri ödemelerini gerçekleştiriyor. 7 yıl ödenmiş olan emlak vergisinin sadece 5 senesi tekrar alınabiliyor. 5 sene sonrasında zaman aşımı yaşandığı için kalan 2 senenin ödemesi alınmıyor ama 5 yıllık geriye dönük ödeme alma hakkı mümkün olacaktır.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ KONULABİLİR Mİ?

Türk hukukunda da paylı mülkiyet hissesinin haczedilebileceği Türk Medeni Kanunu‟nun 688. maddesinin üçüncü fıkrasında açıkça belirtilir. Ama söz konusu maddede paylı mülkiyet hissesinin taşınır, taşınmaz ya da bir alacak üzerinde olması arasında bir fark olup olmadığı hususu belirtilmez.

TOKİ evleri sapasağlam! TOKİ inşaatlarındaki sır perdesi ortaya çıktı! İşte detaylar!

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!