Genel

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Tapu devir işlemleri altında pek çok vatandaş aynı soruyu sormaktadır. Onlardan biri de Evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusudur. İşte detaylar!jpg" />İşte evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusunun ayrıntılı yanıtı…

Ev ya da arsayı başka birisi üzerine alabilir mi? Ev tapusunun devri nasıl olur? Örneğin anne ya da babaya ait olan bir evi çocukları ya da akrabaları nasıl üstüne alır, Evi üstüne almak için ne yapmalı, Tapu devir işlemi için hangi belgeler gerekir?

İşte evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusunun ayrıntılı yanıtı…

TAPU DEVRİ NEDİR?

Taşınmaz mülklerin ev, yazlık veya arsanın el değiştirmesine tapu devri denir. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri başka nedenlerle de tapu devri gerçekleştirilebilir. İşte tapu devir işlemi için bilinmesi gerekenler ve gerekli belgelerin listesi…

İŞTE TAPU DEVİR İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ BİLGİLER!

Tapu işlemleri zannedilenin aksine oldukça basittir. Yapılması gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemektir. Bu iki işlem yerine getirildikten sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 ya da 2 günde süreci tamamlayabilirsiniz.

Başvuru yapmak için alıcı ve satıcının mülkün bağlı bulunduğu Tapu Dairesi’ne gerekli belgeler ile gitmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra ALO 181 ya da e-randevu üzerinden de tapu randevusu başvurunuzu da oluşturabilirsiniz.

TAPU DEVİR İŞLEMİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR NELERDİR?

Satış ile ilgili gerekli evrakları aşağıda bulabilirsiniz;

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor?