Kira

Evini kiralamaktan vazgeçen ev sahibine taşlı sopalı saldırı! 

Ülke genelinde ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilim devam ediyor. Bugün bir yeni haber de Hakkari'den geldi. Evini kiralamaktan vazgeçen ev sahibi, kiracısı tarafından saldırıya uğradı.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki gerginlik her geçen gün artıyor. Tansiyonun yükseldiğini olayların ardı arkası kesilmiyor. Sonu ölümle biten olaylar dahi yaşanıyor. Mahkmeler ev sahibi ve kiracı olayları ile dolup taşarken, bugün bir yeni haber de Hakkari'den geldi. Hakkari'de evini kiralamaktan vazgeçen ev sahibi, kiracısı olacak kişi ve arkadaşları tarafından saldırıya uğradı.

EVİNİ KİRAYA VERMEKTEN VAZGEÇTİ, SALDIRIYA UĞRADI!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde anlaştığı kişiye evini kiraya vermekten vazgeçince yaşanan gerginlik taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Ev sahibi ile kiracı ve yakınlarının karıştığı kavga, polisin müdahalesiyle sonlandırılırken 5 kişi yaralandı, 1 şüpheli gözaltına alındı.

5 KİŞİ YARALANDI

Olay dün öğle saatlerinde şehir merkezindeki Cengiz Topel Caddesi üzerinde yaşandı. Kira için anlaştığı kişiye evini vermekten vazgeçince ev sahibi ve kiracı arasında tartışma çıktı. Sözlü tartışma, tarafların yakınlarının karışmasıyla taşlı, sopalı kavgaya dönüştü.

Çevredekiler, tarafları ayırmakta güçlük çekince ihbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polisin müdahalesiyle güçlükle sonlandırılan kavgada 5 kişi aldıkları darbelerle yaralandı. 1 şüphelinin Gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AĞUSTOS KİRA ARTIŞ ORAN NE KADAR OLDU? 

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 61,78, aylık yüzde 3,23 attı.

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,23, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 28,76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,78 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,93 oldu. 

***Ağustos ayı kira artışı hesaplama örneği;

Mevcut Kira Bedeli: 10 bin TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Ağustos 2024

Girdiğiniz Artış Oranı: %65,93

Kira Artış Tutarı:  6 bin 593 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 16 bin 593 TL

Merkez Bankası: Enflasyon kirada güçlendi! Kira enflasyonunda artış yüzde 122,33 oldu!

Mağdur ev sahipleri haklarını arıyor! Evi boşaltması için kiracısına 250 bin TL teklif etti!