16 / 05 / 2024

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde arsasını müteahhite veren kişilerin karşılaştığı minimum parsel alanı sorununu kaleme aldı.



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta "Bizde bürokrasiden şikayet diye bir tabir vardır ya işte bu olsa gerek. Şimdi, planlı alanlarda minumum parsel alanları plan notlarında belirtilmiştir. Bu plan notlarında belirtilen en küçük parsel alanının altında kalan alanlarda inşaat yapamazsınız" ifadelerini kullanarak başladı. 

Yeni parseller oluşturulacağı zaman da bu minumum parsel alanının altına düşerek yeni parsel oluşturulamayacağını vurgulayan Tamer Heper, "Mesela size diyebilirdim ki, sizin parseliniz minumum parsel alanından 10 metrekare küçükmüş onu da aldınız mı minimum parsel alanını sağlamışsınız artık inşaat yapabilirsiniz" diye konuştu. Ancak, durumun böyle olmadığını 10 metrekarelik alanın ardından, bu defada ters istikamette bir 14 metrekare sorununun doğduğunu anımsattı.

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

"Daha önce sınırlarınızın tapu tarafından (muhtemelen kadastro müdürlüğü olacak) belirlendiğini söylemişsiniz. Hadi diyelim ki zaman geçti planlar değişti" ifadelerini kullanan Tamer Heper, bu durumda minimum parsel alanlarının da değiştirğini ancak bunun her gün değişmeyeceğini ve bazı durumlarda kazanılmış hakların devreye gireceğini belirtti. 

Bu durumda resmi kayıtların incelenmesinin gerekli olduğunu aktaran Heper, "Aksi halde hatanın nerede olduğunu bilmek mümkün olmaz ve kendilerini yanlış yönlendirmek olur. Ancak ortada bir problem olduğu görülüyor ve görünen o ki bir idari dava konusu yapılacak haldedir" dedi ve idari bir dava konusu yapmaları tavsiyesinde bulundu. 

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Altında tansiyon yükseliyor! Gram altın 989 lira oldu! Flaş son dakika altın fiyatları!

Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı! Kira uyuşmazlıklarına arabulucu geliyor!


Geri Dön