22 / 05 / 2024

Evini satan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat! Mirasçı çıkabilir...

Evini satan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat! Mirasçı çıkabilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında yapılan tavu devri için diğer kardeşlerin iptal davası açıp açamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...



Tamer Heper, okuyucunun evini satmasıyla birlikte mal varlığından bir konutun çıkmasına rağmen yerine aynı değerde para girdiğini belirtti ve bu gerçek satışta mirasçıların dava açmasında herhangi bir fayda olmadığını dile getirdi. Heper, kardeşlerin dava açması halinde kazanamayacaklarına dikkat çekti.

Fakat bu noktada bir ayrıma dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Tamer Heper, satışın gerçek satış olup olmadığını yani ev satılınca yerine para gelip gelmediğini sordu. Çoğu zaman bu şekilde bir dava açacak olan kişinin, satış gibi gösterilmesine rağmen hiç para alınmamış olduğunu ileri sürdüğünü belirten Heper, bu durumun ispatlanması durumunda miras payının hak edileceğini aktardı. 

Evini satan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat! Mirasçı çıkabilir...

Tamer Heper, bu nedenle sonradan bir ihtilaf oluşmaması amacıyla satış tutarının ödendiğinin belgelenmesinin gerekli olduğunu ve bunun içinde ödemelerin banka aracılığıyla yapılmasının kolaylık sağlayacağını vurguladı. 

Dava açacak tarafın, para ödemesi yapılmadığını; satın alanın bu miktarı ödeme gücünün bulunmadığını ispatlaması durumunda satışın iptaline karar verilebileceğine dikkat çeken Heper, bu durumların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İnşaatı bitmemiş konut alanlar dikkat! Evinizin fiyatı artabilir mi?

Evi ısınmayanlar dikkat! Siz de yapabilirsiniz...

Mirasçılar vasiyete itiraz edebilir mi?


Geri Dön