16 / 05 / 2024

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! Son gün 31 Mart!

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! Son gün 31 Mart!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraya verdiği evden 7 bin Türk Lirası, iş yerinden ise 53 bin Türk Lirası'ndan fazla kazanç elde eden mükelleflerin beyanname vermeleri için son gün 31 Mart.



"Zamanında beyanname vermeyenler istisnadan yararlanamayacak"

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Alila ilgili gerçekleştirdiği değerlendirmede, mükelleflere beyannamenin zamanını geçirmemelerine ilişkin çağrıda bulundu ve "Zamanında beyanname vermeyenler, beyan edilmeyen kira geliri tutarı üzerinden gelir vergisi hesaplanmak suretiyle verginin bir katı tutarında vergi ziyaı cezası ile karşılaşacakları gibi istisnadan da faydalanamayacaklardır." diye konuştu. 

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! Son gün 31 Mart!

Süre dahilinde beyan edilmeyen ve ödemesi yapılmayan vergi için aylık gecikme faizi ödeneceğine dikkat çeken Yüksel, beyanname verilmemesi sebebiyle 2 kat ve birinci derecede usulsüzlük cezasının kesileceğini dile getirdi. 

Kira gelir vergisi mükelleflerinin sayısının 13 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ali Yüksel, Türkiye genelinde konut ve iş yerini kiraya veren mükelleflerin milyonlara ulaştığına vurgu yaparak, "Bu sayının halihazırda 13 milyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Konutta hissedar olanların da aynı şekilde kira geliri hissedar basına 7 bin TL'yi geçiyorsa beyanname vermeyi ihmal etmemeli." açıklamasında bulundu.

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

Kirada oturan ve evi kirada olan kişiler beyanname verecek mi?

Kira geliri elde edenler dikkat! Verginizi düşürebilirsiniz: Bunları gözden kaçırmayın!

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...


Geri Dön