30 / 04 / 2024

Evini yenilemek isteyen vatandaşa 40 bin TL yardım! 

Evini yenilemek isteyen vatandaşa 40 bin TL yardım! 

Evini yenilemek isteyen vatandaşlara hükümetten müjde geldi. Devlet evini yenilemek ve onarmak isteyen vatandaşlara 40 bin TL'ye kadar yardım yapıyor. İşte ev onarım yardımı başvuru şartları... 



Pandemi dönemi boyunca hükümet tarafından yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre devlet evini yenilemek isteyen vatandaşlara 30 ila 40 bin TL arasında ödeme yapıyor. Verilen yardımlar içerisinde prefabrik ev inşaat yardımları da yer alıyor. 

Aylık geliri düşük ve sağlıksız konutlarda  Aile Bakanlığ tarafından verilen yardımlar için bazı koşulların karşılanması isteniyor. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olması yani (2021 yılı için 852,53 TL) olması gerekiyor. Bunun yanında ev inşa edilecek arsanın  tam hisseli tapusuna sahip olunması da aranan şartlar arasında.

Evini yenilemek isteyen vatandaşa 40 bin TL yardım! 

İstenilen şartları karşılayan vatandaşlar kurum ve kuruluşlara başvuru yaparak 40 bin TL'ye kadar yardım alabiliyor. Gelir şartı başvuruda önceliği belirliyor. 

Prefabrik evler için 30 bin TL, betonarme ev inşaatı için 40 bin TL yardım yapılıyor.

Prefabrik evler daha ucuz

Maddi durumu kötü olduğu için ev almakta zorlanan vatandaşlar için prefabrik konutlar oldukça ön plana çıkıyor. Bu evler fiyat bakımında avantajlı olmakla beraber büyük yapılar değil. Kendi arsasına prefabrik ev inşa etmek isteyen vatandaşlar ilk olarak evin büyüklüğünü belirlemeleri gerekmektedir. Evlerin büyüklüğü arttıkça fiyat da yükseliyor. Bu evler ortalama 45 metrekareden başlıyor. Evin inşasında kullanılan malzeme de fiyatı etkiliyor. Bu evlerin inşası için kullanılan malzemelerin çeşidi oldukça fazla. Malzeme kalitesi arttıkça fiyat da artıyor. 30 bin TL'den başlayan prefabrik evlerin fiyatı 450 bin TL ile 500 bin TL'ye kadar çıkıyor. İkinci el prefabrik evler de oldukça tercih ediliyor. İkinci el prefabrik evlerin fiyatı düşüyor. 

Evini yenilemek isteyen vatandaşa 40 bin TL yardım! 

Devlet tarafından verilen bu destekleri almak isteyen vatandaşlar Aile Bakanlığı - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekiyor. Başvuruların şahsen yapılması gerekiyor. Onaylanan başvuruların ödemesi doğrudan aileye ödeniyor. 

Ev almak isteyenlere büyük müjde!


Geri Dön