16 / 05 / 2024

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...



DEPREM TOPLANMA ALANLARI NEREDE, NASIL ÖĞRENİLİR?

Mahallenizdeki en yakın acil toplanma alanını, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-acil-toplanma-alani-sorgulama internet adresinden sorgulayabilirsiniz. e-Devlet'e TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna 'Acil Toplanma Alanı Sorgulama' yazdıktan sonra çıkan aynı adlı başlığa tıklayarak ikamet ettiğiniz bölgedeki deprem toplanma alanını tespit edebilirsiniz.

Potansiyel bir felaketin ardından, hükümet tarafından belirlenen bu toplanma yerlerinde vatandaşlara yardım sağlanır. Bu nedenle, bir afet durumunda en yakın acil durum toplanma yerinin bulunması ve orada tahliye edilmesi önemlidir.

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

TOPLANMA ALANLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Tüm boş alanlar ve boş alanlar buluşma noktası olarak uygun değildir. Toplama alanı belirlenirken çeşitli kriterler bir arada değerlendirilir. Esas olarak her bir kriterin önemini hesaplar ve kriterleri karşılayıp karşılamadığına göre bu yerin bir buluşma yeri olup olmayacağına karar verir.

Afet ve acil durum toplama alanlarının belirlenmesindeki kriterler, alanın nüfus yoğunluğu, alanın iyi erişilebilirliği ve tahliyesi, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturuyor.

Bu kriterleri ağırlıklı hesaplamaya uygun olarak karşılayan alanlar, toplanma alanı olarak tespit ediliyor.

Morgan Stanley'den dolar tahmini! Türkiye hakkında 3 farklı senaryo var!
Altın fiyatları bu rakama çıkacak! Ünlü ekonomist açıkladı! Cüzdanını alan kuyumcuya ışınlanacak!
Halkbank Paraf üzerinden yeni kampanyasını duyurdu! 28 Şubat 2023'e kadar faydalanın!

Geri Dön