27 / 04 / 2024

Evinizi kiraya verirken nelere dikkat etmelisiniz?

Evinizi kiraya verirken nelere dikkat etmelisiniz?

Evini kiraya verirken dikkat etmeniz gereken hususlar bulunuyor. Bu konulara dikkat etmeniz tüm mağduriyetlerin önüne geçecek.



Evini kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor. Bu noktalara dikkat etmeniz ileride yaşanacak tüm sorunların önüne geçebilir. Peki, evinizi kiraya verirken nelere dikkat etmelisiniz?

Emlakçı ile çalışabilirsiniz

Evinizi kiraya verirken emlakçı ile çalışabilirsiniz. Emlakçı ile çalışıp işlerinizi daha profesyoneller tarafından yürütebilirsiniz. Aracı görevinde bulunan emlakçı işlerini kısa süre içerisinde en doğru biçimde tamamlanabiliyor.

Kira bedelini belirleyin

Türkiye'de bir dairenin kirası şehirden şehire değişiyor. Ancak dairenin bedeli genel olarak 180’de, 220’de 1’i olarak alınıyor. Hesaplamalara göre mevcut şartlarda; emsal kiralara bakıp, kiralanacak mülkün mevcut durumu göz önüne alınarak ve lokasyonunu değerlendirerek kira değeri belirleniyor.

Depozitoyu belirleyin

Depozito, kiracının taşınmazın sahibine, ileride verebilecek zarara teminat olarak verdiği tutardır. Bu tutar Türk Borçlar Kanunu’na göre 3 aylık kira bedelini geçemiyor. Örneğin; kiraya vereceğiniz konutun aylık kira bedeli 1000 TL ise depozito bedeli 3000 TL’den fazla olamaz.

Kira sigortası yaptırabilirsiniz

Kira sigortası, poliçe başlangıç ve bitiş tarihleri arasında ev sahibinin, kiracıdan kirayı tahsil edemediği durumlarda uğrayacağı kira kaybını ve bununla ilgili yapacağı yasal masrafları temin eder.


Geri Dön