29 / 04 / 2024

Evlenecek kızlara müjde! Devlet çeyiz için destek verecek!

Evlenecek kızlara müjde! Devlet çeyiz için destek verecek!

Yaz döneminin başlaması ile birlikte evlilik hazırlıkları için adım atan çiftler ödemelerde zorlanıyor. Devlet çeyiz ve tazminat desteği sunacak. Yeni evlenen çiftler adına verilecek çeyiz ve tazminat desteği adına bazı koşullar bulunuyor. İşte tüm detaylar…



Yeni evlenecek çiftler evlilik öncesi biriktirmiş oldukları parayı kapsayan desteğini devletten alabilecek. Destekten yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ayarlanacak. Ayrıca daha önce evlenilmemiş olunması ve 24 yaşına açılmamış olması şartı aranacak.

 Evlenecek kızlara müjde! Devlet çeyiz için destek verecek!

Çeyiz desteği için şartlar belli oldu

Çeyiz desteği başlığı altında yeni bir duyuru yayınlandı. Duyuru ile birlikte yeni evlenecek çiftlerin yüzü güldü. Tüm detaylar belli oldu.

Yeni yayınlanan haber ile birlikte çeyiz desteği miktarın %122.93 oranında artırılacak. Evlilik öncesi açılan hesaplar üzerinden 16.394 TL- 36.548 TL arası bir destek alınabilecek. Bu destek için şartlar belli oldu. İşte bu şartlar şu şekilde:

  • T.C vatandaşı olunması
  • Evlilik tarihinden minimum üç yıl önce düzenli olarak çeyiz hesabına ödeme yapılması
  • 24 yaşının geçirmemiş olması
  • İlk defa evlenilecek olunması

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön