16 / 05 / 2024

Evlenecek kızlara müjde! Devlet çeyiz için destek verecek!

Evlenecek kızlara müjde! Devlet çeyiz için destek verecek!

Yaz döneminin başlaması ile birlikte evlilik hazırlıkları için adım atan çiftler ödemelerde zorlanıyor. Devlet çeyiz ve tazminat desteği sunacak. Yeni evlenen çiftler adına verilecek çeyiz ve tazminat desteği adına bazı koşullar bulunuyor. İşte tüm detaylar…



Çeyiz desteği alınabilmesi için öncelikle evlilik tarihinden minimum 3 yıl önce düzenli şekilde çeyiz hesabı üzerine belirli bir tutarda ödeme yapılması gerekecek. İlk evliliğini 27 yaşını doldurmadan yapan vatandaşlar ise evlilik tarihi itibariyle 6 ay içerisinde belgeleri ile başvuru yaparak devlet katkılı çeyiz hesabından yararlanabilecek. Çeyiz hesabı, 18 yaşının üzerindeki her vatandaş tarafından açılabilecek. Bu şekilde gelecek adına aylık ödeme yapılarak birikim sağlanması mümkün olacak. Bu ödemeler 630- 6305 TL arasında değişim gösterecek. 18 yaşının altındaki kişilere ise velileri tarafından çeyiz hesabı açılabilecek.

 Evlenecek kızlara müjde! Devlet çeyiz için destek verecek!

Çeyiz desteği müjdesi

Çeyiz desteği ile düşük gelirli ailelerin evlilik masraflarını karşılamak adına sağlanacak. Devletin sağlayacağı bu destek çeyiz hesap üzerinde biriktirilen miktarların üzerine ek bir şekilde verilecek. Çeyiz hesabı ile birlikte evlilik hazırlıkları adına gerekli eşyaların alınması ve diğer düğün masrafları adına birikim yapılacak. Destekleri ile birlikte evlilik öncesinde finansal yüklerin büyük bir kısmı hafif iletilecek. Gençlerin bu evlilik sürecinde daha rahat olmaları sağlanacak.

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Faizsiz evlilik kredisini kimler alabilir? Evlilik kredisi alabilmek için yaş kredisi var mı?

Faizsiz evlilik kredisi almak için şartlar neler? Faizsiz evlilik kredisini nasıl alabilirim?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön