21 / 05 / 2024

Evlenmek isteyenlere 150 bin TL verilecek! Evlilik faizsiz kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Evlenmek isteyenlere 150 bin TL verilecek! Evlilik faizsiz kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler hangi bankaların kaç ay vadeyle kredi desteği sağlayacağını sorguluyor. Peki, evlilik kredi desteği başladı mı? İşte detaylar...



EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla iki sene geri ödemesiz 8 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıkladı. Evlilik kredisi desteği ise Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek.

Öte yandan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmet desteği de verilecek. Evlilik kredisi veren bankalar, başvuru tarihleri ve koşulları henüz açıklanmadı. Seçim sonrası konuya dair detayların netleşmesi bekleniyor.

Evlenmek isteyenlere 150 bin TL verilecek! Evlilik faizsiz kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

EVLİLİK KREDİSİ HANGİ BANKALARDAN VERİLECEK?

Söz konusu evlilik kredisini kamu bankaları ve özel bankalar vermeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında " Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Henüz başvuru işlemleri başlamadığından faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları açıklanmadı. Fakat kredi imkanından yeni evlenecek çiftler faydalanabilecek. Yaş şartı olup olmadığı ise henüz belli olmadı.

Yeni evlilikleri teşvik etmek için sağlanacak kredi desteğinde 2 sene ödeme ertelemesi yapılabilecek. 

SSK ve Bağkur emekli maaş zammında son dakika! İşte tek tek hesaplanan olası Temmuz 2023 zamları!

Asgari ücretli çalışanlar için peş peşe hesaplandı! Asgari ücrete ara zam tam bu kadar olacak! 


Geri Dön