23 / 12 / 2024

Evler küçüldükçe, binalarda yer tutmayan ürünlere yönelme hızlandı!

Evler küçüldükçe, binalarda yer tutmayan ürünlere yönelme hızlandı!

Evler küçüldükçe, akılı binalar yaygınlaştıkça binalarda yer tutmayan ürünlere yönelme hızlandı. Cengiz Kazazoğlu Farklı teknolojilerle donatılmış akıllı evlerin rezervuarlarının duvar arkasına koyulmasını zorunluluk haline getirdi...



Evler küçüldükçe, akılı binalar yaygınlaştıkça binalarda yer tutmayan ürünlere yönelme hızlandı. Farklı teknolojilerle donatılmış akıllı evlerin rezervuarlarının duvar arkasına koyulmasını zorunluluk haline getirdiğine işaret eden Geberit'in Türkiye Genel Müdürlüğünü yapan Cengiz Kazazoğlu şunları söyledi: "Hem şık bir görüntü isteği, hem de evlerin metrekarelerinin düşmesiyle yerden tasarruf etme isteği kaçınılmaz. Bu da gömme rezervuara olan ilgiyi artırıyor. Aslında bu durum sadece yeni evler için değil, eski evler için de geçerli. Geberit, uzun süren tadilat işlemlerine gerek kalmadan, ürünlerinde kısa süreli montaj imkanı sağlıyor. Bu da kullanıcılar açısından büyük avantaj sağlıyor." Kazazoğlu, Avrupa'da sıhhi tesisat alanında pazar lideri olan Geberit'in Aquaclean ürünleri arasında bataryalar ve deşarj sistemleri, süzgeçler, sifonlar, tesisat montaj ekipmanları ve otomatik klozet sistemleri, boru alanında ise temiz ve pis su boru ve fittingsleri, bakır boru ve fittingsler, paslanmaz çelik ve CuNiFe boru ve fittigslerinden oluşan bir ürün gamma sahip olduğunu belirtti. 25 yıldır Türkiye pazarında olduklarını 2002 yılında ise Türkiye ofisini kurduklarını dile getiren Kazazoğlu, "Amerika ve Rusya, Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Afrika'da da kendi ofisleriyle faaliyet gösteriyor. Gürcistan, Azerbaycan ve KKTC başta olmak üzere tüm Türk Cumhuriyetlerine ise Türkiye ofisi olarak biz ihracat yapıyoruz" dedi. 


Çevreci rezervuarlarla 2 milyar metreküp tasarruf sağladı Türkiye'den en fazla satılan ürünlerinin, ilk üreticisi oldukları gömme rezervuarlar olduğunu aktaran Kazazoğlu, "Çevre konusuna fazlasıyla önem veren bir firma olarak su tasarrufa sağlamak adına gömme rezervuarları 3 L / 6 litre olarak çift kademeli deşarj sistemi ile üretmeye başladık. 9 L ile deşarj yapan rezervuarlarla karşüaştırüdığında 2008-2012 yılları arasında, yaklaşık 2 milyar m3 su tasarrufu yapümış" dedi. Kazazoğlu, sayıları giderek artan markalı projelerde dairelerin anahtar teslim olarak son kullanıcıya verdiğini kaydederek, "Bu da yapı sektöründe perakende satış yapanların işlerini azaltıyor" dedi. Kaba inşaat halinde verilmesi halinde birçok insanın sokaklara çıkarak alışveriş yapmak durumunda kalacağını dile getiren Kazazoğlu, "Son kullanıcı az alınca mecburen müteahhidin ayağına gidiyorlar" diye konuştu. 


LEYLA İLHAN/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön