28 / 04 / 2024

Evleri yıkılan Lübnanlılar tekrar konut sahibi oluyor!

Evleri yıkılan Lübnanlılar tekrar konut sahibi oluyor!

Terör devleti İsrail'in Lübnan da yerle bir ettiği 1300 bina ve 30 bin daireyi yeniden inşa eden Hizbullah, adeta Lübnan'ın Bayındırlık Bakanlığı gibi. Lübnan'da Hizbullah hareketi, evleri yıkılan Lübnanlıları ayırım yapmaksızın t



Terör devleti İsrail'in Lübnan da yerle bir ettiği 1300 bina ve 30 bin daireyi yeniden inşa eden Hizbullah, adeta Lübnan'ın Bayındırlık Bakanlığı gibi. Lübnan'da inşaat sektörüne farklı bir anlayış kazandıran Hizbullah hareketi, evleri yıkılan Lübnanlıları ayırım yapmaksızın tekrar konut sahibi yapıyor. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Yeni Akit'e konuşan Toplu Konut Cihadı Başkanı Hasan Cishi, "Hizbullah liderinin kesin talimatı var. Evleri yıkılan herkesin konutu yeniden inşa edilecek. İnşaatlarda kullanılacak malzemeler de tamamen birinci kaliteden olacak" dedi.

Lübnan'da Hıristiyan, Dürzi ve Şii-Sünni Müslümanların takdirini kazanarak halkla özdeşleşen Hizbullah Hareketi, bir yandan bölgede terörist İsrail'in korkulu rüyası olmaya devam ederken bir yandan da geliştirdiği proje ve siyasi çalışmalarla Lübnan'ın en büyük gücü oldu. Yaptığı dev şantiyelerle Lübnan'ın Bayındırlık Bakanlığı gibi çalışan Hizbullah, kısa zamanda yerle bir olan yüzlerce binayı eskisinden daha dayanıklı estetik bir mimari anlayışla inşa etti. Her kesimden halkın desteğini arkasına alan Hizbullah, Siyonist israil saldırısında evlerini kaybeden her Lübnanlının evini yeniden inşa ederek, büyük bir başarıya imza attı. 2006 savaşında Siyonist israil'in sadece Başkent Beyrut Merkezi'nde yerle bir ettiği 1300 binayı yeniden inşa eden Hizbullah, bugüne kadar 30 bin aileyi yeni evlerine kavuşturdu. Saldırılarda evlerini kaybedenlerden tek kuruş almadan konutları teslim eden Hizbullah yönetimi, evlerin içini de donatarak Lübnanlıların gönlünde taht kurdu.

"HİZBULUH HALKIN KENDİSİDİR"

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Yeni Akit'e inşaat çalışmalarını anlatan Toplu Konut Cihadı Başkanı Hasan Cish, "Hizbullah; Lübnan halkıdır. Bu bölgenin kendisi ve gerçeğidir. Amerika ve israil istese de istemese de bu gerçek hayatımızın tâ kendisidir" dedi. Hizbullah lideri Hasan Nasrullah'ın Siyonist saldırılardan sonra evi yıkılanlara bir yıl içinde yeniden konut inşa etmeleri talimatı verdiğini anlatan Cishi, "İsrail saldırısından sonra sadece Beyrut'ta ve çoğu Dahiyye bölgesinde olmak üzere 1300 bina yerle bir edildi. Bu binalarda toplam 30 bin daire vardı. Bir o kadar bina da hasar gördü. Ancak Hizbullah lideri Nasrullah'ın talimatıyla yıkılan binaların yüzde 80'ini iki yıl içinde bitirdik. Şu anda birçoğu evlerine taşındılar. Hizbullah liderinin kesin talimatı var. Evleri yıkılan herkesin konutu yeniden inşa edilecek, inşaatlarda kullanılacak malzemeler de tamamen birinci kaliteden olacak. Yaptığımız evler mimari olarak eskisinin aynısı ancak teknik ve donanımları tamamen yeni ve daha dayanıklı binalar, inşaatlarda kullandığımız malzemelerin tamamı birinci kalite. Biz konutları tamamladıktan sonra içlerini de beyaz eşyadan tutun oturma gruplarına kadar içini de donatıyoruz. Öyle ki bu evleri gören birçok insan keşke bizim evlerimiz yıkılsaydı demeye başladılar. Halk bu uygulamamızdan çok memnun sahipsiz olmadıklarını ve ne olursa olsun onların dertleriyle dertlenen ve onların her türlü sıkıntılarına ortak olan bir güç görmeleri onları her türlü zorluğa göğüs gerer hale getirdi. Biz saldırılarda yerle bir olan kiliseyi de yeniden inşa ettik. Hıristiyanlar Hizbullah'ın yönetimi altında yaşamaktan çok memnundurlar, israil'in saldırı ve katliamlar tehdidine rağmen buradan ayrılmak istemiyorlar" şeklinde konuştu.

"HIRİSTİYANLAR DA HİZBULLAH'IN ADALETİNE SIĞINIYOR"

Hizbullah'ın vatandaşların başvurusu üzerine, mahkeme şûraları oluşturarak, adli sürece de ciddi katkılar sağlıyor. Hizbullah'ın, bölgedeki olumlu imajından ötürü, bu adli şûralara sadece Şiiler değil, Sünni ve Hıristiyanlar da başvuruyor. Lübnan devletinin yapmadığı hizmeti başarılı şekilde gerçekleştiren Hizbullah, bunun karşılığında halkın sadakatini kazanıyor.

Ortadoğu'nun Medya Eğitim Merkezi Lübnan'da

Hizbullah'ın Lübnan'daki çalışmaları elbette inşaat sektöründeki başarıyla sınırlı değil. Eğitim, sağlık, elektrik, su ve çevre gibi hizmetleri de Lübnan'ın diğer bölgelerinde olduğu gibi Dahiyye'de de Hizbullah üstleniyor. Yine Ortadoğu'nun ilk Medya Eğitim Merkezini kuran hareket, bugüne kadar yaklaşık bin öğrenci eğiterek birçok önemli medya kuruluşuna muhabir ve televizyoncu kazandırmış. Yurtdışından da öğrenci aldıklarını anlatan Lübnan Medya Eğitim Merkezi UCMT Genel Müdürü Muhammed Hamdan, medya eğitiminin yanında açtıkları dil kursunda da yüzlerce öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi.Hayatın her alanında önemli çalışmalar yapan Hizbullah, Lübnan'da kurduğu Medya Eğitim Merkezi ile bölgede önemli bir boşluğu doldur¬muş. Merkezin Genel Müdürü Muhammed Hamdan bugüne kadar yaklaşık bin öğrenci eğittiklerini söyledi.
Akit/Kemla Gümüş
 
 


Geri Dön