29 / 04 / 2024

Evlilik kredisine 1.981 çift başvurdu! Evlilik kredisi başvurusu 2024: Aylık 3 bin 125 TL taksitle, faizsiz 150 bin TL!

Evlilik kredisine 1.981 çift başvurdu! Evlilik kredisi başvurusu 2024: Aylık 3 bin 125 TL taksitle, faizsiz 150 bin TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gençlere evlilik desteği çerçevesinde sunulan 150 bin TL'lik faizsiz kredi için Kahramanmaraş'tan 1.981 çift başvuru yaptı. Peki evlilik kredisi başvurusu 2024 nasıl yapılır? 



"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" çerçevesinde Bakanlık tarafından ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sağlanarak, evliliklerin daha sağlam bir temele oturmasına destek olunması hedefleniyor. 

Proje çerçevesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak olan gençlerden başvurusu onaylananlara faizsiz kredi desteği sunuluyor ve evlilik öncesi ile sonra eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanıyor. 

Yeni evlenecek gençlerden başvurusu onaylananlara 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL'lik faizsiz kredi veriliyor. 

Evlilik kredisine 1.981 çift başvurdu! Evlilik kredisi başvurusu 2024: Aylık 3 bin 125 TL taksitle, faizsiz 150 bin TL!

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, pilot bölge şeklinde 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerden başlayan uygulamaya, afetin merkez üssü Kahramanmaraş'tan yoğun talep geldiğine dikkat çekti. 

Fondan faydalanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğinin altını çizen Bozkurt, başvuruların özenle değerlendirildiğine vurgu yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze gelebilirler. Konu ile ilgilenen birimimiz başvuru gününden itibaren çiftlerimizin sorularını yanıtlarken, başvuru aşamasında yaşanan sorunlara da çözüm üretiyorlar. Evlilik yoluna adım atan gençler, bu fırsattan faydalanmak için başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyorlar.

Fonun şartlarına da değinen Bozkurt, "Fondan yararlanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması şartı aranıyor. Yine gelirleri için çiftlerin gelirleri toplamı 2 brüt asgari ücreti geçmemesi gerekiyor" açıklamasında bulundu. 

Evlilik kredisine 1.981 çift başvurdu! Evlilik kredisi başvurusu 2024: Aylık 3 bin 125 TL taksitle, faizsiz 150 bin TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, başvuruları 15 Şubat'ta başlayan destekten faydalanmak isteyen çiftlerin detaylı bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret edebileceklerine vurgu yaptı. 

Bozkurt, gençlerin bu kredisi 2 sene ödemesiz şekilde alacağını anımsattı ve "Bu krediyi 48 ay vadeli ve aylık 3 bin 125 TL şeklinde toplamda 6 senede ödemiş olacaklar. Özellikle belirtmek isterim ki, Kahramanmaraş'ta bu krediden faydalanmak isteyen gençlerimiz oldukça fazla, bu kadar kısa sürede 1981 başvuru gelmesi de bunun bir göstergesi" açıklamasında bulundu. 

Başvurularda herhangi bir sorun yaşayan ya da bilgi almak isteyen vatandaşların 160 danışma hattını arayabileceklerini aktaran Bozkurt, "Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze gelebilirler. Konu ile ilgilenen birimimiz başvuru gününden itibaren çiftlerimizin sorularını yanıtlarken, başvuru aşamasında yaşanan sorunlara da çözüm üretiyorlar" diye konuştu. 

TOKİ'den 2 bin konutluk 8 yeni proje geliyor! Bu illerde yaşayanlara Nisan 2024 müjdesi!

İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti!

Zamlı emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri bu tarihleri sakın kaçırmayın!

İş Bankası emekli promosyon güncelleme! Emekliler yeni rakama bakın! İş Bankası emekli promosyon ne kadar 2024?


 


Geri Dön