28 / 04 / 2024

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkan satışa çıkıyor!

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkan satışa çıkıyor!

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkan açık artırma usulüyle 14 Mayıs'ta Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılacak. İhaledeki dükkanları fiyatları 652 bin 542 TL'den başlıyor.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkan açık artırma usulüyle satışa çıkardı. İhale 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 


Evvel İstanbul ve Adım İstanbul projeleri İntaya, EYG ve İntes Ortaklığı tarafından inşa ediliyor. Kayabaşı'nda yer alan her iki projede de satışlar devam ediyor. 


Adım İstanbul projesinden 120 dükkanın satışa sunulacağı ihalede Evvel İstanbul projesinden 10 tane dükkan satışa çıkıyor. Açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek ihalede satışa sunulan dükkanların fiyatları 652 bin 542 TL'den başlıyor ve 9 milyon 500 bin TL'ye kadar ulaşıyor.  İhale listesi için tıklayın


Evvel İstanbul ve Adım İstanbul 130 dükkan ihalesi

İhaleye katılacak isteklilerin aşağıda belirtilen adımları, en geç 13 Mayıs 2016 Cuma tarihi saat: 19:00’a kadar İstekliler tarafından yerine getirilmesi gerekiyor. 


1.Adım: İsteklilerin www.emlakkonut.com.tr web adresinde talep edilen tüm bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Bilgiler eksiksiz girildiği takdirde, sistem tarafından müşteri numarası üretilecektir.


2.Adım: İsteklilerin, Geçici Teminat Bedellerini, nakit ya da teminat mektubu şeklinde vermeleri gerekmektedir. (Bilgi: Madde:12)


3.Adım: İstekliler, aşağıda belirtilen adrese, Geçici Teminat Mektuplarını (teminat nakit ise dekontlarını) ve Madde:11’de belirtilen diğer evraklarını Evvel İstanbul/Adım İstanbul Projesi Satış Ofisine (Kayaşehir Bulvarı No :2 Başakşehir/ İSTANBUL teslim etmeleri gerekmektedir.


4.Adım: Evrakların eksiksiz teslim edilmesi ve istekli tarafından Açık Artırmaya Katılım ve Yüklenim Belgesinin imzalanması durumunda, Satış Ofisi yetkilileri istekliye İhale Bayrağını teslim edecektir. Buraya kadar izlenecek tüm adımların en geç 13/05/2016 tarihi saat: 19:00’a kadar yerine getirilmesi gerekmektedir.


5.Adım: İstekliler, İhalenin yapılacağı 14/05/2016 tarihi saat 11:00’de Evvel İstanbul/Adım İstanbul Projesi Satış Ofisinde Kayaşehir Bulvarı No :2 Başakşehir/ İSTANBUL yanlarında ihale bayrakları, kimlikleri, şirket ise imza sirküleri ve şirket kaşeleri ile birlikte hazır bulunmaları gerekmektedir.


Adım İstanbul projesi toplam 16 bin 463 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. 6 bloktan oluşan projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri yer alıyor. Projede 120 dükkan ve 615 daire bulunuyor. Proje hakkında daha fazla bilgi için tıklayın


Web: http://www.adimistanbul.com.tr/


Evvel İstanbul projesi 678 tane daire bulunuyor. Projede yer alan daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. Proje hakkında daha fazla bilgi için tıklayın


Web: http://www.evvelistanbul.com/TR/



Evvel İstanbul ve Adım İstanbul kroki


Evvel İstanbul ve Adım İstanbul daki 130 dükkan satışa çıkıyor!



Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com



Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Emlak Konut, "Evvel İstanbul - Adım İstanbul" projesindeki 130 adet ticari üniteyi açık artırma yöntemi ile satışa sunacak. 


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:


"İstanbul Başakşehir Kayabaşı 3. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi kapsamındaki 'Evvel İstanbul - Adım İstanbul' projesindeki 130 adet ticari ünite, KDV Dahil 278 milyon 960 bin TL (KDV Hariç 236 milyon 406 bin 779,66 TL) muhammen bedel üzerinden 14 Mayıs 2016 tarihinde, saat 11.00'de açık artırma yöntemi ile satışa sunulacaktır."


AA






Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



EMLAK Konut, 'Evvel İstanbul - Adım İstanbul' projesindeki 130 adet ticari üniteyi açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi: "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 3. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi kapsamındaki 'Evvel İstanbul - Adım İstanbul' projesindeki 130 adet ticari ünite, KDV Dahil 278 milyon 960 bin TL (KDV Hariç 236 milyon 406 bin 779,66 TL) muhammen bedel üzerinden 14 Mayıs 2016 tarihinde, saat 11.00'de açık artırma yöntemiyle satışa sunulacaktır."


Akşam


Haber Hürses Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Emlak Konut, "Evvel İstanbul - Adım İstanbul" projesindeki 130 adet ticari üniteyi açık artırma yöntemi ile satışa sunacak. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi: "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 3. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi kapsamındaki 'Evvel İstanbul Adım İstanbul' projesindeki 130 adet ticari ünite, KDV Dahil 278 milyon 960 bin TL (KDV Hariç 236 milyon 406 bin 779,66 TL) muhammen bedel üzerinden 14 Mayıs 2016 tarihinde, saat 11.00'de açık artırma yöntemi ile satışa sunulacaktır. 


Hürses


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Evvel İstanbul ve Adım İstanbul projelerinin 130 mağaza ve dükkanı açık artırma yöntemiyle 14 Mayıs’ta satışa çıkıyor. Minimum muhammen bedel, KDV dahil 278 milyon 960 bin TL olarak belirlendi


Emlak konut GYO güvencesiyle İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir’de inşa edilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul’un mağaza ve dükkanları 14 Mayıs’ta satışa çıkıyor. Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinin cadde mağaza ve dükkânlarının satışı açık artırmayla yapılacak. emlak Konut tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Evvel İstanbul projesinde 10 adet, Adım İstanbul projesinde 120 adet olmak üzere toplam 130 mağaza ve dükkan bulunduğu belirtildi. Dükkan ve mağazaların büyüklükleri 37 ile 1198 metrekare aralığında değişiyor. Yabancı uyrukluların da katılabileceği ihalede, tüm mağaza ve dükkanların minimum muhammen bedeli KDV dahil 278 milyon 960 bin liradan başlayacak. İhaleye çıkan mağaza ve dükkanlar yakın zamanda Başakşehir’de inşasına başlanacak olan Şehir Meydanı, Şehir Parkı ve sağlık Kent’in yanıbaşında olacak. 


Projenin Reklam yüzü ise Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı oldu. EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, dev kamu projeleriyle son birkaç yıldır yıldızı parlayan Başakşehir’in yatırımcıların gözdesi haline geldiğini belirterek, “3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyol Projesi, metro ve havaray gibi dev projeler planlanıyor. EYG olarak, bu değerlerle geleceğe uzanan kalıcı yatırımlar oluşturmayı hedefliyoruz. Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerimiz, sundukları yaşam olanakları ile yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Mağaza ve dükkanlarımızla tekrar yatırımcılara sesleniyoruz. Yatırım cevherini kaçırmayın” dedi.


‘Bankacılık yapıyoruz’

Aynı zamanda Konutder Başkanı olan Çelik, ticari ünitelerin satışı için düzenlenen basın toplantısında, sektördeki risklere de dikkat çekerek, zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çelik sektörün, faizlerin yüksek olması nedeniyle kendi kendine vade seçeneği sunduğunu ve tüm riski üstüne aldığını, devlet bankalarının taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi. Çelik, “Bardağın dolu tarafından bakarsak sektör büyümeye devam ediyor. Bardağın boş tarafından bakacak olursak sektör bankacılık yapmaya başladı. Çünkü kredili satışlar iyice azalmaya başladı” dedi. 

Çelik, sektörün bir yandan satma riskini bir yandan da taksit riskini aldığını, bankaların da sadece bu inşaat firmalarının riskini aldığını ifade ederek, “Bütün risk firmaların üstünde. Oysa bankacılık sisteminde risk ne kadar dağılırsa kredi o kadar kaliteli olur. Bu yüzden taksitli sisteme artık son verilmeli, bankacılık sistemi de bireysel konut alıcısının riskini alarak, sektörü bu riskten çıkarmalı” diye konuştu.


‘Semtsel dönüşüm yapılmadan kent dönüşmez’

Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul sektörünün yeni yaklaşımlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşümün geldiği noktada  bir şehrin, semtin yapısına odaklanmak gerektiğini söyledi. Çelik, “Yapacağınız proje mahalleye uyuyor mu?, Şehrin dokusuna uyuyor mu? Bunlara biraz bakmak, semti dönüştürmeden de kentsel dönüşüm yapmamak lazım. Türkiye’de bundan sonra zihniyet değişimiyle şehirleri ve kentleri doğru planlamak lazım. Şehirlerin öykülerini iyi yazdığınızda daha fazla değer oluşturabiliyorsunuz. Sadece proje geliştirmekle olmuyor. Biraz da semti ve kenti değiştirmek gerekiyor” diye konuştu. 


Milliyet




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Emlak Konut güvencesiyle İntaya, EYG, İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir'de hayata geçirilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinin cadde mağaza ve dükkânları 14 Mayıs 2016'da acık artırmayla satışa sunulacak. Adım İstanbul Cadde mağaza ve dükkânlan 37 ile 1198 m2 aralığında ve ünite sayısı ise toplam 130. Dev kamu projeleriyle son birkaç yıldır yıldızı parlayan Başakşehir'in yatınmcılann gözdesi haline geldiğine değinen Ömer Faruk Çelik, "3. havalimanı projesi, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyol Projesi, Metro ve Havaray gibi dev projeler planlanıyor. EYG olarak, bu değerlerle geleceğe uzanan kalıcı yatırımlar ve yaşamlar oluşturmayı hedefliyoruz. Şimdi de cadde mağaza ve dükkânlarımızla tekrar ya tınmalara sesleniyoruz. Yatırım cevherini kaçırmayın." dedi. 


SEKTÖRÜN ZİHNİYETİ DEĞİŞMELİ 


EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul sektörünün artık zihniyetini değiştirmesi gerektiğini söyledi. Çelik, EYG Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul sektöründe yılda 1 milyon 300 bin civarında konut satışı yapıldığını söyledi. "Gayrimenkul sektörü yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin konut satışı yapıyor, yaklaşık 1,5 milyon yeni ruhsat alıyor. Satılabilir ve ihtiyaca uygun ev yapıyor. Ama artık zihniyetimizi değiştirmemiz gerekiyor. Daha kreatif çözümler üretmek lazım. Bu sektörün görevidir. Artık mahalleyi, semti hatta kenti planlayıp yeniden ele almalı ve ona uygun projeler yapmalıyız. Bunu yapmadan, yani semtsel dönüşüm yapmadan kentsel dönüşüm yapamayız. Kenti planlayamayanlar proje planlamaya çalışıyor." diye konuştu. 



Zaman


Haber Vahdet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


EMLAK Konut, "Evvel istanbul-Adım İstanbul" projesindeki 130 adet ticari üniteyi açık artırma yöntemi ile satışa sunacak. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi: istanbul Başakşehir Kayabaşı 3. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi kapsamındaki 'Evvel istanbul -Adım istanbul' projesindeki 130 adet ticari ünite, KDV Dahil 278 milyon 960 bin TL (KDV Hariç 236 milyon 406 bin 779,66 TL) muhammen bedel üzerinden 14 Mayıs 2016 tarihinde, saat 11.00'de açık artırma yöntemi ile satışa sunulacaktır. 


Vahdet





Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Emlak Konut güvencesiyle İntaya, EYG, İntes ortaklığı ile Kayaşehir’de gerçekleştirilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinin cadde mağaza ve dükkanlarının satışı, ihale usulüyle 14 Mayıs'ta yapılacak.


EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Artık mahalleyi, semti hatta kenti planlayıp yeniden ele almalı ve ona uygun projeler yapmalıyız” dedi. Anahtar teslim projelerde önemli bir tecrübe kazandıklarını belirten İntaya Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çeker, ustalık dönemlerinde bu projelerde yer almaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. 


Akşam



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut güvencesiyle İntaya, EYG, İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir'de hayata geçirilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinin cadde mağaza ve dükkânları 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü açık artırmayla satışa sunuluyor. Evvel İstanbul projesinde 10 adet, Adım İstanbul projesinde 120 adet dükkan yer alıyor. Dükkan fiyatları KDV hariç 652 bin 542 TL'den başlayacak. Dükkanlar, Adım İstanbul satış ofisinde açık artırma usulü ile satışa sunulacak. Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı projenin reklam yüzü oldu. 


Taraf


Geri Dön