10 / 05 / 2024

EXPO 2016 Antalya'nın saha taslak planı görücüye çıktı!

EXPO 2016 Antalya'nın saha taslak planı görücüye çıktı!

Antalya'da 2016 yılında ''Çiçek ve çocuk'' temasıyla gerçekleştirilecek Dünya Botanik EXPO'sunun Aksu bölgesindeki bin 80 dekarlık alanı için hazırlanan taslak saha planı tanıtıldı



Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda toplantı düzenlendi.


Vali Altıparmak, fuarın başarılı şekilde gerçekleşebilmesi için hızlı bir çalışma içinde olduklarını söyledi. İlgili kurum ve kuruluşların katılımıyla sık sık toplantılar düzenlediklerini ve görüşlerini aldıklarını ifade eden Altıparmak, ''Bazı sivil toplum örgütlerimiz toplantılara hazır şekilde gelerek bizi memnun etti. Bazen de hiç bir hazırlık yapmadan tam tersine, yapılanları eleştirenlere de doğrusu üzüldük'' dedi. 


Yapıcı, katkı sağlayıcı bir anlayış içinde olduklarını dile getiren Altıparmak, ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcilerinden de aynı anlayışı beklediklerini bildirdi. Altıparmak, bugünkü toplantıda alanın taslak planı hakkında yapılan çalışmaları değerlendireceklerini kaydetti. 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu da fuar ile ilgili kanunun henüz TBMM'de görüşülemediğini ancak Eylül ayında ilk yasalaşması öngörülen kanunlar arasında yer aldığını söyledi. Ancak kanun çıkmış gibi hazırlıkların eylül ayına kadar devam etmesi gerektiğini vurgulayan Sumaytaoğlu, ''Kanunun geç çıkması ya da eylül ayına kalmasının yaratacağı gecikmeyi ortadan kaldırmak ve gecikmenin önüne geçebilmek için tüm çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor'' diye konuştu. 


Taslak plan tanıtıldı


Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin, fuarın alan taslak planı hakkında sunum yaptı. Fuar alanının Aksu bölgesinde bin 80 dekarlık alan üzerinde planlandığını anlatan Erçin, ana tema olarak ''kurakçıl peyzaj kriterlerinin'' ön plana çıktığını kaydetti. 


Fuar alanında göl, kule, tepe, çocuk aktivite alanı, meyve bahçeleri, bitki alanları, amfitiyatro gibi mekanların olacağını söyleyen Erçin, bölgede 7 bina olduğunu ve bunların da Safranbolu, Elmalı, Akseki evleri gibi restore edileceğini vurguladı. 


AA


Geri Dön