10 / 09 / 2024

Eylül 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımları hesaplara ne zaman yatırılacak?

Eylül 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımları hesaplara ne zaman yatırılacak?

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımının hesaplarına ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Eylül 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 



 

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet bölgesinde yer alan konutlar, kentsel dönüşüm çerçevesine alınarak yıkılıp yeniden inşa ediliyor. 

Söz konusu bu taşınmazların yeniden inşası sürecinde de mülk sahipleri ve kiracıların mağduriyet yaşamaması için de kendilerine kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri veriliyor. Hesaplara düzenli olarak yatırılan bu yardımlar ilden ile değişiyor.

Özellikle asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra daha sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından en çok 18 ay boyunca ödenen bu paralar, her ayın 15’i itibarıyla ilgili hesaplara yatırılıyor. 

Eylül 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımları hesaplara ne zaman yatırılacak?

Oturdukları konut dönüşüme giren veya girecek olan vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan kentsel dönüşüm kira yardımlarında tapu sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla söz konusu kira yardımının 5 aylık bölümü bazı hallerde peşin olarak da hesaplara yatırılabiliyor.

Eylül 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman yatırılacak? Eylül 2024 kira yardımı hesaplara yatırıldı mı? 

Evi kentsel dönüşüme giren pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan kentsel dönüşüm kira yardımının ayın 15’i itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hesaplara düzenli olarak yatırılan 2024 yılı il bazlı kira yardım tutarları kapsamında en fazla kira yardımı mega kent İstanbul'da veriliyor. Mega kent İstanbul için evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara ödenen kira yardımı 3 bin 500 TL'den, 5 bin 500 TL'ye  yükseltilirken, Ankara, Antalya, Bursa ve  İzmir  illerinde 3 bin TL'den 4 bin 500 TL'ye yükseltilmişti.

Diğer büyükşehirlerde hesaplara yatırılan kentsel dönüşüm kira yardımları da 2 bin 500 Türk Lirası'ndan 3 bin 750 Türk Lirası'na çıkarılırken, diğer kentlerde de kira yardımı 2 bin Türk Lirası'ndan 3 bin Türk Lirası'na yükseltildi.


Gayrimenkul piyasası 2025'te yükselecek: Önce borsadan sinyal gelecek! 

Sakarya'da 60 adet konut, iş yeri ve arazi 3 yıllığına kiraya veriliyor! 

 İslam Memiş'ten altın için sert uyarı geldi!


Geri Dön