06 / 05 / 2024

Eymir Kültür Vakfı'ndan Vana derslik ve yurt desteği!

Eymir Kültür Vakfı'ndan Vana derslik ve yurt desteği!

Eymir Kültür Vakfı, binaları zarar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne 7 derslik ve 160 öğrenci kapasiteli yurt inşası için Rektörlük ile protokol imzaladı



Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunlarının üyesi olduğu Eymir Kültür Vakfı, Vanda meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüklerindeki depremlerde binaları zarar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesine (YYÜ), 7 derslik ve 160 öğrenci kapasiteli yurt  inşa ettirecek.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, senato odasındaki protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, şubat ayı olarak planladıkları üniversitede eğitimin başlama tarihini, hükümet ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle 26 Aralıka çektiklerini hatırlattı.

Eymir Kültür Vakfının, Vanda derslikler ve yurt binası dışında başka faaliyetlerde de bulunacağını belirten Prof. Dr. Battal, "Bu tür sivil toplum örgütlerin desteği bize hız ve cesaret veriyor. Bu desteklerle biz YYÜ olarak Türkiyeye ve bölgeye hizmet edeceğiz" dedi.

Vakıf Başkan Yardımcısı İsmail Işık ise 500 öğrenci kapasiteli 7 derslik ile 160 öğrenci kapasiteli yurt binası yaptıracaklarını kaydetti. Yardımlar ulaştıkça yapacakları yurt ve derslik sayısının artacağını dile getiren Işık, "Bir hafta içinde temelleri atacağız. Prefabrike binalarımız ikişer katlı olacak" diye konuştu.

Prof. Dr. Battal ile İsmail Işık, protokolü imzaladıktan sonra binaların inşa edileceği alanı inceledi.

AA


Geri Dön