04 / 05 / 2024

Eymir'e Diplomatik Otel için ÇED süreci başladı!

Eymir'e Diplomatik Otel için ÇED süreci başladı!

Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yapılacak olan Diplomatik Otel projesi için bakanlık tarafından süreç başlatıldı. 36 bin 750 metrekare alanda yükselecek Diplomatik Otel projesi apart bloklardan oluşuyor. İşte detaylar...




Ankara Çankaya'ya bağlı Mühye mevkiinde Eymir Gölü çevresinde apart olarak planlanan Diplomatik Otel projesi yapılacak. Eymir'deki Diplomatik Otel projesi için ÇED süreci başladı. Projeye ilişkin soru ve öneriler il valiliğine yapılıyor.


Ütopik Rekreasyon Yatırımları A.Ş. firması tarafından yapılacak olan Diplomatik Otel projesi 36 bin 750 metrekare alanda yükselecek. Diplomatik otel projesinde;


- A blok apart kısmı 5 tane bloktan (A1 - A2 -A3 - A4 - A5) oluuyor. Her bir blok 3 bodrum kat ve zemin kattan meydana geliyor. 1. bodrum katta teknik hacimler, 2. bodrum katta apartlara ait otopark, 3. bodrum katta ise otele ait otopark bulunuyor. Zemin katta ise 18 adet oda olacak. A1 - A2 - A3 - A4 ve A5 bloklarında toplam 90 adet apart yer alıyor.


- B blok kısmı 2 bloktan (B1 ve B2) oluşuyor ve bu 2 blok bodrum katta birleşiyor. B1 ve B2 blokları 3 adet bodrum kat, çatı arası ve zemin kattan oluşacak B1 ve B2 bloklarında toplam 136 adet oda mevcut. B bloklarının bodrum katları ortak olup; 1. Bodrum katta restaurantlar yer alacak, 2. Bodrum katta toplantı salonları, spa merkezi, spor salonu ve 250 metrekare alana sahip kapalı yüzme havuzu, 3. Bodrum katta ise teknik birimler, mutfak ve personel odaları yer alıyor.


- C blok, bahçe kulübü ve bu bölüm zemin kat ve 3 adet bodrum kattan oluşuyor. Zemin katta; asansör, müşteriler için salon ve mutfak bulunacak. 1. Bodrum katta; bahçıvan odası, çevre araçları garajı, bahçe aydınlatma ve dağıtım merkezi, kontrol merkezi, enerji teknik görevlisi ve akü depo odası, 2. Bodrum katta; enerji odası, jeneratör odası ve kullanma suyu, 3. Bodrum katta ise; pompa odası, biyolojik arıtma odası, yağmur suyu toplama bahçe sulama ve arıtılmış su deposu olacak.


Diplomatik Otel proje alanında bloklarla birlikte yeşil alanlar ve açık yüzme havuzları ve bir adet amfi tiyatro yer alıyor. Yapılaşma emsali olarak 0,20 alınmış olup, geri kalan alan peyzaj ve ağaçlandırılacak.


Gerçekleştirilmesi planlanan Diplomatik Otel Projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 12 Ekim 2012 tarih ve 13819 sayılı yazı ile Turizm Yatırımı Belgesi alındı.


Eymir Diplomatik Otel için halk toplantısı 7 Ocak'ta!



Eymir e Diplomatik Otel için ÇED süreci başladı!



Eymir Gölü'ne 150 metre yakınlıkta


Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yapılacak olan Diplomatik Otel projesinin içerisinden Oran - Eymir yolu geçiyor. Gölbaşı ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan Diplomatik Otel projesine en yakın yerleşim yeri Mühye Köyü. Proje tamamlandığında 452 kişi konaklayabilecek.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön