Ekonomi

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret zammında yeni gelişme! Tarih belli oldu...

Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücrete zam konuları hakkında son dakika gelişmeleri yaşandı. AK Parti'den toplumun büyük kesimini ilgilendiren açıklamalar geldi. İşte tüm detaylar... AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Akbaşoğlu milyonların heyecanla beklediği konular hakkında çok önemli açıklamalar yaptı

Asgari ücret, sözleşmeli personel, EYT ve 3600 ek gösterge konuları ile ilgili son dakika açıklamaksı yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Akbaşoğlu milyonların heyecanla beklediği konular hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. 

Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" diyerek milyonları heyecanlandırdı. 

3600 ek gösterge hususunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını dile getiren Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle helalleşeceğiz, ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" diye konuştu. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, sözleşmeli personellerin durumu ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK?

Hürriyet Gazetesi'nden Noyan Doğan köşesinde konu hakkında bilgi verdi. İşte o yazı:

Bu konuda şu bilgiyi paylaşayım; düne kadar ek göstergenin sadece öğretmen, hemşire, din görevlisi, polis ve yönetici konumunda olan memurları ve bu pozisyondan emekli olanları kapsayacakken diğer meslek gruplarını da kapsaması gündemde. Düzenleme ile birlikte memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenmiş olacak ve meslek gruplarındaki kademeler değişkenlik gösterecek. 

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması anlamına geliyor. 

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına ek olarak yaş şartı da getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanıyor olması gerekiyor. 

EYT'DE SON DURUM NEDİR?

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan şunları aktardı;

Birinci formül: 3600 günü dolduran kadın 50, erkek 55 yaşında emekli olabilecek. 
 
İkinci formül: Kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde 9 bin günü dolduran kişilerin emekli olması gündemde. 

Üçüncü formül: Emekliliğe kalan süre için her yıl belirli oranda kesinti ile emekli olunabilecek. Bu maddede önemli olan detay ise çalışanın da bunu kabul etmesi. 

Dördüncü formül: Kanundaki yaşa kadar maaş kesintisi ile emekli olunabilecek.Kişinin kabul etmesi halinde kanundaki yaşa kadar maaş kesintisi ile emeklilik hakkı tanınacak. 

Beşinci formül: 5 bin ile 9 bin 750 prim günün dolduranlar emeklilik hakkı elde edebilecekler. 


Gıda yardımı paketi onaylandı! 500 TL yardım parası verilecek!

İhtiyaç sahiplerinin yüzü gülecek! Ramazan yardımı geliyor!

Araç sahiplerine müjde! Motorine 1,55 TL indirim geldi!