Kent Haberleri

EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detayları belli olmaya başladı. Peki, EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olmayı bekleyen vatandaşlar, SGK'ya başvuruların hangi tarihte başlayacağını araştırmaya başladı

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği EYT düzenlemesinde detaylar netleşmeye başladı. EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olmayı bekleyen vatandaşlar, SGK'ya başvuruların hangi tarihte başlayacağını araştırmaya başladı. 

 

EYT'den faydalanmayı bekleyenler "EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?" sorularına yanıt arıyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT düzenlemesinde detaylar netleşmeye başladı. Peki, EYT emeklilik başvurusu başladı mı? İşte detaylar...

EYT EMEKLİLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, EYT'nin yasalaşma süreci Meclis'te ilerleyecek. EYT düzenlemesi Ocak ayı içinde Meclis'e sunulması ve yasalaşması bekleniyor. EYT'nin Meclis'ten çıkmasından sonra emeklilik başvuruları da başlayacak.

 

BAKAN BİLGİN'DEN BAŞVURU AÇIKLAMASI

EYT düzenlemesinin açıklanmasından sonra vatandaşların SGK önünde uzun kuyruklar oluşturduğu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, buna gerek olmadığının altını çizerek, "EYT ile ilgili henüz yasalaşma süreci gerçekleşmediği için şu an yaptıkları müracaatların geçerli olmadığını kaydetti. Bilgin, "Yasal süreç tamamlanıp tanımlandıktan sonra yurttaşlarımız SGK'ye başvurularını yapacak. Bunu da e-Devlet üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Bunun için de gerekli bütün hazırlıklar yapılıyor" diye belirtti.

"EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN YAŞ ORTALAMASI 49,9"

Bakan Bilgin, EYT sorununun bugün çözülebilmesinin bir diğer sebebine yönelikte "8 Eylül 1999 ve 2008'de yapılan düzenlemelerden belli şekillerde sonuçlar alınmaya başlanmış yani maksat belli ölçüde hasıl olmuş. Şunu demek istiyorum; şu anda emeklilikte yaşa takılanların yaş ortalaması 49,9. Artık 38, 42, 43 yaşında kimseyi emekli etmiyoruz. Bugün hemen emekli olacakların ağırlıklı ortalaması zaten 50 yaşın üzerinde." açıklamasını yaptı.

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet "http://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan" sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın.

Ardından sayfada çıkan 'yeni başvuru' sekmesine tıklayın.

Tahsis talep türü olarak ise 'yaşlılık aylığını' seçeceksiniz.

SSK kapsamında aylık talep edeceklerin '4A', Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın.

Diğer iletişim bilgilerini de eksiksiz tamamlayın.

'Aylık alıyor mu?' sorusunu da "evet" ya da "hayır" olarak cevaplayın. 

Son aşamada 'ileri' butonundan sonra 'başvur' butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

Milli Emlak'tan o ilde 100 bin TL'ye imarlı arsa fırsatı! KDV'den muaf bu arsayı sakın kaçırmayın!

Milyonlarca çalışana müjde! Günlük yemek ve yol ücretlerinde büyük artış! 2023 yemek parası ücreti ne kadar oldu?

TOKİ Afyon projesi için tarih resmen belli oldu! 216 konutluk iki yeni projeyi kaçırmayın!