18 / 05 / 2024

EYT ilk maaşı ne zaman alacak? EYT maaş ne zaman yatacak?

EYT ilk maaşı ne zaman alacak? EYT maaş ne zaman yatacak?

EYT’li olan vatandaşlar ne zaman ilk maaşlarını alacaklarını merak ediyorlar. İşte EYT maaşına dair detaylar!



EYT'lilerin merakla beklediği o haber geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Martta EYT'li vatandaşlarımız maaşlarını alacak. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız" diye konuştu.

Peki, “EYT ilk maaşı ne zaman alacak? EYT maaş ne zaman yatacak? EYT ilk maaş ne zaman, hangi ayda yatacak?” İşte detaylar…

EYT İLK MAAŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

EYT ilk maaş tarihi belli oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Meclis'in kendi çalışma takviminde en hızlı şekilde sonuç alınacak. Bakanımız açıklama yapmıştı, Şubat veya en geç Mart ayında olacak. Kendi takvimi içerisinde yürüyor. İrade ortaya çıkmıştır. Bakanımız da gerekli açıklamaları yaptı. Bu çerçevede herkes müsterih oldu. Şubat en geç Mart ayı içinde sonuçlanacaktır" diye konuştu. Diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Mart ayında EYT'li vatandaşlarımız maaşlarını alabilecek.”

YAŞ SINIRI BULUNMUYOR!

2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT konusuna dair herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. EYT'den dolayı ayrılan, kıdem tazminatı alan ama işine devam etmek isteyen işçiye ise özel 5 puan SGK destek primi indirimi yapılacak. BAŞVURU e-devletten EYT'de henüz yasalaşma sürecine girilmediği için yani gerçekleşmediği için şu an yapılan müracaatlar geçerli değildir.

İKRAMİYE FARKINDAN BÜTÜN EMEKLİLER YARARLANACAK MI?

5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu’na göre, emekli ikramiyesi, emekli aylığı bağlanan tarihteki maaş katsayısı ile ek gösterge üzerinden ödeme yapılır. 15 Aralık 2022 ile 14 Ocak 2023 tarihleri arasında emekliye ayrılanların aylığı 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olarak bağlanıyor. İlk defa 15 Ocak 2023 tarihinde emekli aylığı bağlananların aylıkları ve emekli ikramiyeleri yeni ek gösterge üzerinden hesaplama yapılacak. Yürürlüğe giren kanuna göre, emekli ikramiyesi farkı kadrosuzluk veya yaş haddi sebebiyle emekliye sevk edilmiş olanlar ile vazife malulü aylığı bağlanan kişilere ya da ölüm nedeni ile aylık bağlanan hak sahiplerine verilmektedir.

MTV ödemelerinde taksit kampanyalarını kaçırmayın! Elinizi çabuk tutun son 14 gün!

Damacana suyuna veda vakti! Yüzde 160 zam duyanları hayrete düşürdü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön