04 / 05 / 2024

EYT Meclise sunuldu mu? İlk maaşlar ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...

EYT Meclise sunuldu mu? İlk maaşlar ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'li son dakika detaylarını merak ediyor. Peki, EYT Meclise sunuldu mu? İlk maaşlar ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...



EYT'de kritik viraja gelindi. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi Komisyon'da kabul edildi. Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı kazanacak.

Böylece EYT'de yaş şartı olmayacak. İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri...

EYT ŞARTLARI NELER? 

Kadınlar için 20 sene erkekler için 25 sene hizmet şartı geçerli olacak. Prim günü eksiği olanlar, doğum ve askerlik borçlanmasıyla sona erecek. Süre sınırı olmaksızın, koşulları yerine getirenler de emeklilik hakkı kazanacak.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK? 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, düzenleme gelecek hafta Genel Kurul gündemine gelecek. Başvurular, kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. EYT düzenlemesinden faydalanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek. Şartları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru gerçekleştirebilecek. Ekonomist Muhammet Bayram merak edilenleri cevapladı.

MAAŞLAR NE ZAMAN ALINACAK? 

Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Şu andaki mevzuata göre dilekçe verildiği aydan bir sonraki ayda maaş bağlanmaya başlanıyor. Şu anda eğer kanun hükmünde verildiği ayda aylık bağlanır şeklinde bir ekleme yapılmazsa şubat ayında kanun yasalaşır ise vatandaşımız mart ayında emekli aylığı almaya başlayacaktır.

Öte yandan teklif sahibi AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT’de aylık bağlama oranlarıyla ilgili, “SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 TL. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 TL. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 TL. Bunların ortalaması 8 bin 733 TL” ifadesini kullandı.

Aile Bakanlığı Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam müjdesini duyurdu! Başvuruları onaylanan hemen alacak!

TOKİ arsa kura çekimi takvimi 2023 açıklandı! TOKİ arsa kura çekimi bu ay hangi illeri kapsıyor?


Geri Dön