15 / 05 / 2024

EYT’de bayram ettiren yeni gelişme! EYT’liler sonunda muradına eriyor!

EYT’de bayram ettiren yeni gelişme! EYT’liler sonunda muradına eriyor!

Meclisin 28 Şubat tarihinde açılması ile birlikte en önemli gündem maddesi EYT düzenlemesi ve yapılandırma olacak. SGK ve Bağ-Kur prim borcu olan vatandaşlar için yeni düzenleme ile kolay bir şekilde emeklilik yolu açılacak. Bu doğrultuda geçmiş dönemde olduğu gibi kredi desteği de gündemdeki yerini



Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile bazı borçlar silinirken, bazıları da kolay bir şekilde kapatılabilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen, Genel Kurul gündemine gelecek yapılandırma düzenlemesi ile, prim borcu nedeniyle emekli olmayan binlerce insan da muradına erecek. SGK prim borcu olanlar bu borçları yapılandırabilecek. Emeklilik koşullarını yerine getirmesi durumunda bir süre primlerini yatırmamış olan Bağ-Kur'lu vatandaşlar, yapılandırmayla borçlarını kapatarak emeklilik hakkı elde edecek.

 EYT’de bayram ettiren yeni gelişme! EYT’liler sonunda muradına eriyor!

ANA PARA BORCU NASIL GÜNCELLENECEK?

Gecikme zammı silinirken, asıl borç ait olduğu döneme göre güncellenerek ödenecek. 1 Kasım 2016’dan önceki dönemler için Yİ-ÜFE'deki aylık değişim oranları, 1 Kasım 2016’dan itibaren ise aylık yüzde 0.75 oranı baz alınacak.

TAKSİTLİ ÖDEME TUTARLARI NASIL HESAPLANACAK?

Yapılandırılan borçlar 12, 18, 24, 36 ya da  48 eşit taksitte ödenebilecek. Böylece Yİ-ÜFE tutarı ile güncellenen borç, seçilen taksit sayısına göre belirlenmiş olan katsayı ile çarpılacak ve bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle aylık dönemler halinde ödenecek taksit miktarı hesaplanacak. Bu katsayılar şöyle:

12 taksit: 1,09 oran

18 taksit: 1,135 oran

24 taksit: 1,18 oran

36 taksit: 1,27 oran

48 taksit: 1,36 oran

İşte detaylar...


Geri Dön