16 / 05 / 2024

EYT’de emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

EYT’de emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Aralık tarihinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yaş sınırının kalktığını müjdeledi. Bu haber sonrası e-devlet üzerinden EYT başvurusunun yapılıp yapılmayacağı araştırılmaları hızlandı. İşte detaylar!



EYT’DE EMEKLİLİK BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile EYT düzenlemesine dair geçtiğimiz ayda bir toplantı yaptı. Toplantıdan sonra EYT düzenlemesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek adına uzun süren bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Konuyu derinlemesine incelemeden hesabını sağlamca yapmadan herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik” şeklinde konuştu.

İşte “EYT’de emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı…

Açıklamalardan sonra emeklilik başvurusunu tamamlamak isteyen kişiler harekete geçti. Peki başvuru nasıl, nereden yapılır? İşte bu sorunun adımları şu şekilde; Emeklilik başvurusu yapmak için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “emekli” yazarak çıkan sonuçlardan “gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi”ne tıklanması gerekiyor.

Başvuru yazısına tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda tahsis talep türü için  “yaşlılık aylığı” seçeneği seçilmelidir. Sigortalı türü seçeneğinde de SSK çerçevesinde aylık talep için “4A SSK”, Bağkur kapsamında bulunuyorsa “4B Bağkur” seçilecek. Bu seçeneklerden birini işaretledikten sonra “başvur” butonuna tıklanmalıdır. Başvuru yapıldıktan hemen sonra kişinin kimlik numarası, ad ve soyadı bilgileri ekrana gelecektir.  Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçildikten hemen sonra da açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesinin adı yazılır ve son olarak diğer iletişim bilgileri eklenir.

EMEKLİ İKRAMİYE FARKI!

Yeni ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu tarihten önce emekli olanlara yeni ek göstergeye göre hesaplanan tam aylıkları 1 Şubat 2023 tarihinde ödenecek. Ayrıca, 15 Ocak 2023 ile 31 Ocak 2023 dönemi için aylık farklar verilecek. Başka bir ifade ile 1 Şubat’ta hem şubat ayının ek gösterge karşılığını, hem de 15 ile 31 Ocak döneminin ek gösterge farkını alabilirler.

MTV ödemelerinde taksit kampanyalarını kaçırmayın! Elinizi çabuk tutun son 14 gün!

Damacana suyuna veda vakti! Yüzde 160 zam duyanları hayrete düşürdü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön