06 / 05 / 2024

EYT'de ilk maaşlar hesaplara ne zaman yatacak? EYT ne zaman meclise sunulacak?

EYT'de ilk maaşlar hesaplara ne zaman yatacak? EYT ne zaman meclise sunulacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair merak edilenler netleşmeye başladı. Peki, EYT'liler kıdem tazminatını nasıl alacak? EYT ne zaman meclise sunulacak? İşte detaylar...



Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesine yönelik son gelişmeleri araştırılmaya devam ediyor. 2022 yılının son günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjde ile duyurulan EYT yasasının detayları ve şartları güncellenmişti. Yaş şartının olmayacağı düzenlemede ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi faydalanacak.

EYT de ilk maaşlar hesaplara ne zaman yatacak? EYT ne zaman meclise sunulacak?

EYT düzenlemesinden faydalanan milyonlarca vatandaş "EYT'liler kıdem tazminatını nasıl alacak? EYT ne zaman meclise sunulacak?" sorularına yanıt arıyor. Geçtiğimiz senenin son günlerinde duyurulan EYT düzenlemesinden ilk etapta yararlanacak olan kişi sayısı 2 milyon 250 bin olarak açıklandı. EYT'de yaş koşulu koyulmazsken 5.000 prim gün şartı kadınlarda 20 sene erkeklerde 25 sene sigortalılık süresi şartını taşıyanlar EYT'li olarak emekliliğe ayrılacak. Düzenlemenin meclise sunulacağı ve yasalaşacağı tarih araştırılıyor. 


Geri Dön