30 / 04 / 2024

EYT'de prim borcu olanlara yeni çözüm! Büyük kolaylık tanınacak

EYT'de prim borcu olanlara yeni çözüm! Büyük kolaylık tanınacak

Milyonlarca kişinin kamuya olan bütün borçlarının yapılandırılmasıyla alakalı kanun icraata girdi. Kısmı kademeli prim sisteminden dolayı emekli olamazken, bu mağduriyeti gidermek için EYT’liler yasa ile emekli olabilme kolaylığı getirildi.



Vatandaşın kamuya olan tüm borçlarının tasfiyesini sağlayacak olan yapılandırma kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak faaliyete başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma
 düzenlemesi ile milyonlarca kişinin borçlarının faiz ve gecikme paraları silinecek isteyen taksite böldürüp 48 ayda ödeme yapabilecek. 

Yapılandırma kanunu eski düzenlemelere göre çok daha avantajlı maddeler barındırıyor. 

Alacaklar için 31 Aralık 2022 tarihi esas alınırken, vergiler, vergi cezaları, idari ve adli para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal emniyet destek primi ile bu alacaklara ait her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar içeriğe dahil ediliyor.

 EYT de prim borcu olanlara yeni çözüm! Büyük kolaylık tanınacak

Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in haberine göre, eski dönemlerde çıkartılan yapılandırma kanunlarından değişik olarak yeni düzenlemede kapsam daha geniş hale getiriliyor. 

Yapılandırma yasası kamuya olan tüm kesinleşmiş borçları içerdiği için SGK'ya borcu olduğu için emeklilik başvurusu yapamayan EYT'liler de düzenlemeden faydalanacak

Bağ-Kur, SSK ve GSS prim borcu bulunan EYT'liler kuruma başvurarak bu borçlarını dilerlerse nakit isterlerse taksitle ödeme yapabilecek. İlk iki taksiti verdikten sonra da borcu yoktur yazısı alarak emeklilik için de başvurabilecek. 


Geri Dön