Ekonomi

EYT'de prim gün sayısı kaç olacak? İşte resmi açıklama!

EYT ile ilgili gelişmeler devam ederken bir son dakika açıklaması daha geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada EYT'de son durumu paylaştı.Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa zamanda tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" cümlelerini kullandı

Kabine toplantısının ardından emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar ve sözleşmeli personelle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuda 3 yılı dolmuş sözleşmeli personel hızlıca aday memurluğa geçiş yapabilecek. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa zamanda tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" cümlelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) AÇIKLAMASI

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmaları da en kısa sürede tamamlayıp, kamuoyuna açıklayacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarına yüksek lisans ve staj amacıyla yurt dışına personel göndermeleri amacıyla, 352 kontenjan tahsis ettik. Kamu personelinin yurt dışı kariyer gelişimini desteklemek için açtığımız bu kadroların liyakat esasına göre kullanılmasını sağlayacağız. Adaylar bu kadrolar için başvurularını elektronik devlet sistemine entegre kariyer kapısı üzerinden yapabilir. Adaylar değerlendirme süreçlerini şeffaf bir şekilde takip edebilecek." dedi.

EYT'DE 5 PUAN KONUSU NETLEŞTİ

İslam Memiş gram altın için Cuma gününü işaret etti! 'Dikkat!'

Benzine çifte indirim müjdesi! Şoförler bayram etti!

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!