Ekonomi

EYT'de son dakika! 1995-1999-2008 sigorta girişli SSK, Bağkur, 4C'lilere EYT Türkiye modeli geliyor!

Milyonları ilgilendiren EYT için tek formül üzerinde durulduğu açıklandı. Bu kapsamda Türkiye modeli ön plana çıkarken EYT'de son gelişmeler sıkı takibe alındı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsayacak, gündemdeki formüller neler? İşte tüm merak edilenler gelişmeler...200, 3

1995-1999-2008 sigorta girişli SSK, Bağkur, 4C'lilere EYT Türkiye modeli: 45-46-47 yaşında emekli maaşınız cepte! Bu kişiler artık EYT'li sayılmıyor! 7.200, 3.600, 9000 prim hesabıyla 1 gün içinde...

Emekliler için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı son açıklamada EYT'nin tek bir formüle odaklandığını duyurdu. Yasanın bu yıl içinde çıkması bekleniyor. EYT araştırması için geri sayım sürerken, emeklilik tarihi vatandaşlar ne zaman ve nasıl emekli olacaklarının detaylarını öğreniyor. Bu kapsamda zorunlu sigorta priminin ilk iş günü ve tarihi büyük önem taşıyor. İşte EYT ile ilgili son gelişmeler...

 

EYT SON DURUM: YAŞ VE PRİM ÖN PLANDA!

Ekonomi yazarı Faruk Erdem'in haberine göre, yeni çözümde yaş ve kıdem en önemli kriter. Sonuç olarak, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak işe başlayan ve sigortalılık şartı veya yaş kriterini yerine getirenler için yaş şartı indirilebilecek, kesin olarak belirlenebilecektir. Yaş avantajı da olabilir.

Kadınlar için 7200 gün ve erkekler için 9 bin gün prim tamamlamış olanlar açısından ise bir yaş avantajı sağlanması da söz konusu olabilecek.

BAKAN NEBATİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR!

Takvim Gaztesi'nde yer alan habere göre; Maliye ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilere yanıt verdi:

"Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin"

MASADA SADECE BİR TANE FORMÜL VAR!

Şu an masada sadece bir tane EYT formülünün olduğunu açıklayan Bakan Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor. Bu doğru değil."ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, "Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Hollanda ve Almanya modelleri masada değil" dedi. Daha önce de Türkiye modeli üzerinde çalıştıklarını belirtmişti.

EYT YASASI ÇALIŞMA GRUBU KURULDU

EYT ile ilgili konular gündemde önemli bir yer ediniyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş
fakat yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir çalışma grubu da oluşturuldu. Bu konuda oluşturulan çalışma grubunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını da kamuoyu ile paylaşmıştı.

NE FİNLANDİYA NE ALMANYA MODELİ!

Bakan Vedat Bilgin EYT çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada formüllere dair "Ne Finlandiya ne Almaya; kendi modelimizi uygulayacağız" dedi.

Gram altın can yakacak! Bu hileye dikkat edin! Hemen bu haberi okuyun ve canınızı yakmayın

Araç sahipleri dikkat! Yüksek fiyatlara karşı ilaç gibi gelecek

İslam Memiş, 'gram altın rekor kırabilir' dedi, yatırımcı için son fırsatı açıkladı