27 / 05 / 2024

EYT’li emekli, 25 bin lira maaş alabilir!

EYT’li emekli, 25 bin lira maaş alabilir!

EYT'lilerin ne kadar maaş alacağı netleşiyor. Ocak ortasında bitmesi beklenen düzenleme için geri sayım devam ederken milyonlarca vatandaş maaş hesabı yapmaya başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya 25 bin liralık maaş için şartları anlattı.



2008 VE SONRASI İÇİN 3 BİN 500 LİRA İHTİMALİ

Yine 5 bin 250 gün üzerinden bakarsak emekli maaşı bu kez 3 bin 500 seviyesine düşüyor. Aylık bağlama oranı da yüzde 45 oluyor. 3 bin 500 seviyesi taban aylık uygulamasıdır.

Bu rakamın altına da düşebilir. Gün sayısına bağlı olarak değişebilir. 3000 de olabilir 2800 de olabilir. Bağlanan aylıkla cebimize giren aylık farklı olur. Cebimize giren aylık yine 3 bin 500 lira olur.

Burada en önemli nokta aylık bağlama oranıdır. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor.

MAAŞ VE PRİM GÜN SAYISI

Özetle 1999 öncesi prim gün sayısı ne kadar çok olursa alacağı emekli maaşı da o kadar çok yüksek olacak. Gün sayısının yanında çalıştığı dönemdeki maaşı da etkili. Maaş ve gün sayım yüksek ise emekli maaşı da yüksek olur.

25 BİN LİRA EMEKLİ MAAŞI ALMAK MÜMKÜN

Günümüz şartlarında bir kişi yaklaşık 9 bin seviyesinde prim ödemiş, prime esas kazançları da asgari ücrete yakın yattığını varsayarsak bugün yaklaşık olarak SGK'dan 25 bin liraya yakın emekli maaşı da alabilir.

SGK'nın 3 bin 500 lira ile bunun 7,5 katına kadar aylık bağlama imkanı da var.

Araç sahiplerini ilgilendiren vergi kararı Meclis'ten geçti

Öğrencilerin İstanbulKart ücretlerini belediye karşılayacak! Hemen bakın!

Kriz kahini, kripto piyasasını yerden yere vurdu! Roubini’den Binance CEO'suna zehir zemberek sözler!


Geri Dön