28 / 04 / 2024

EYT’li olamayanlar için emeklilik kapısı ardına kadar açıldı!

EYT’li olamayanlar için emeklilik kapısı ardına kadar açıldı!

EYT yasasının ardında milyonlarca kişi emeklilik hakkı kazanırken, kapsam dışında kalan vatandaşlar için atılacak adımlar merak ediliyor. Eksik primi tamamlamak için bu süreçte formüller için araştırmalar hız kesmeden sürüyor. İşte, erken emeklilik konusunda yaşanan tüm gelişmeler!



Seçimlerden sonra çalışmaya başlayan TBMM çok önemli yasaları çıkartmaya hazırlanıyor. TBMM’ye gelmesi beklenen ilk torba yasayla beraber memurların taban maaş zammı, emeklilerin refah payı ve seyyanen kademeli zam gibi konular kanunlaşacak. Temmuz ayının ilk haftasında geleceği tahmin edilen bu yasa da ayrıca asgari ücrete verilecek 500 TL'lik destek ile ilgili düzenlemenin de yer alacağı öngörülüyor.

REFAH PAYI EKLENECEK

Söz konusu yasa 5 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon verisinden sonra çıkartılacak.

ahaber.com'un haberine göre, 5 Temmuz tarihinde 6 aylık enflasyon netleşmesinin ardından bunun üzerine konulacak refah payı belirlenecek. Ardından bu refah payı bir yasal düzenleme olarak TBMM’den çıkartılacak.

 EYT’li olamayanlar için emeklilik kapısı ardına kadar açıldı!

5 aylık enflasyon yüzde 15,26 olmuştu. 6 aylık enflasyonun ise yüzde 20'ye yakın çıkacağı tahmin ediliyor. Bunun üzerine konulacak 10-15 puanlık refah payıyla beraber emeklilerin ve memurların artışlarının yüzde 30-35 bandında olması öngörülüyor ama kesin rakamlar 5 Temmuz tarihinden sonra ortaya çıkacak.

Söz konusu düzenlemeden sonra TBMM’ye gelmesi öngörülen ikinci torba yasada ise Aile Gençlik Bankası, ev hanımlarının sosyal güvencesi, taşeron işçilere kadro, 3600 ek gösterge düzenlemesi gibi pek çok hususun yer alacağı tahmin ediliyor.

Peki, söz konusu yasadan EYT’liler yararlanacak mı? İşte detaylar...


Geri Dön