29 / 04 / 2024

Nurol, YTÜ 'nün şžişli arsası için sözleşme imzaladı!

Nurol, YTÜ 'nün şžişli arsası için sözleşme imzaladı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), rekor teklifle ihalesini kazandığı YTÜ 'nün şžişli arsası için 10 Mart 'ta sözleşme imzaladı!



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, tarafından satışa çıkarılan Yıldız Teknik Üniversitesi 'nin çağlayan 'daki arsasının satışında Nurol GYO-Nurol İnşaat İş Ortaklığı 111 milyon 800 bin TL 'lik teklifle 20 Ocak 'ta ipi göğüslemişti.

YTÜ ile arsa karşılığı bina yapımı anlaşması yapan TOKİ, üniversitenin İstanbul çağlayan 'da bulunan ek binasının yer aldığı alanı satarak, elde edilecek gelirle Davutpaşa Kampüsü 'ne yurt ve hizmet binası yapacak.

Arsanın ilk oturumuna 19 firma ve ortaklık teklif sunarken en yüksek teklif 52 milyon 500 bin TL ile Astaş Gayrimenkul 'den gelmişti. İkinci en yüksek teklifin sahibi olan Nurol GYO-Nurol İnşaat İş Ortaklığı ise 51 milyon 200 bin TL 'lik teklifle ikinci olmuştu. Üçüncü en yüksek fiyat ise 50 milyon 195 bin 635 TL ile Ortadoğu Nakliyat İnşaat-İstoç Petrol ve İnşaat 'tan gelmişti.

Büyüklükleri 5 bin 982 ve 860 metrekare olan arsaların üç emsali bulunuyor ve üzerlerine 17 bin 976 ve 2 bin 580 metrekare inşaat yapılabilecek. 9773 adadaki 1 ve 2 parseldeki arsaların imar planlarında turizm tesisi olarak kullanılabileceği belirtilirken çağlayan'da yeni yapılan Adliye Sarayı'nın yanında yer aldığı bildirildi.

  “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesi' 10 Mart 2011 tarihinde  TOKİ  ve Nurol   arasında imzalandı. Nurol, gayrimenkulü 20 Mart 2011 tarihine kadar teslim alacak.

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

NUROL GYO, çAĞLAYAN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İçİN TOKİ İLE NİHAİ ANLAşžMAYI İMZALADI  

şžişli çağlayan'daki Yıldız Teknik Üniversitesi arsasına, 20.Ocak.2011 tarihinde en yüksek teklifi vererek 111,8 milyon TL bedel karşılığı ihaleyi alan Nurol GYO A.şž. – Nurol İnşaat ve Ticaret A.şž. ortaklığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesi ”ni 10.Mart.2011 tarihinde imzaladı.

6,842 m2 büyüklüğündeki arsa için en yüksek teklifi, 260 milyon TL toplam hasılat üzerinden, yüzde 43 pay karşılığı 111,8 milyon TL ile alan Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) - Nurol İnşaat ve Ticaret Aşž. İş Ortaklığı ayrıca, toplam hasılatın 260 milyon TL 'sını aşması halinde, aşan gelirin yüzde 43'ünü de TOKİ'ye verecek.

Adliye Sarayına ve çağlayan Meydanı 'na komşu

Proje, şžişli çağlayan 'da yargıda iş yükünü ve dava sürecini azaltmak amacıyla 343 bin metrekarelik inşaat alanı olan 11 Adliye Binasını tek binaya toplayacak Avrupa 'nın en büyük Adalet Sarayına ve 22 bin metrekarelik alana sahip çağlayan Meydanı 'na yürüme mesafesindedir.
Bünyesinde 5 bin kişinin çalışacağı, günlük ise 70 bin kişinin ziyaret edeceği Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı olan İstanbul Adalet Sarayı 4 Mart 2011 Cuma günü hizmete açıldı.

Dev kompleksin ön tarafında yer alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ortaklaşa yürüttüğü çağlayan Meydanı 'nda trafiğin yeraltına indirilmesine ilişkin inşaat çalışmaları da Nisan ayında tamamlanıyor. çağlayan Meydanı için şimdiye kadar 36 gecekondu ve işyeri yıkılırken, bitirildiğinde ise   22 bin metrekarelik alanı ile İstanbul'un en büyük meydanına dönüşecek.

Yeni çekim Merkezi

İstanbul 'un merkezi iş alanı yönünden çehresi yenilenen en cazip bölgesinde bulunan Nurol GYO A.şž. – Nurol İnşaat ve Ticaret A.şž. ortaklığındaki “Proje ” için konut, ticaret ve turizm imarına izin veriliyor.


Geri Dön