08 / 07 / 2024

EYT’liler bayram gibi bayram yaşayacak! Maaştan önce EYT’lilere ikramiye müjdesi!

EYT’liler bayram gibi bayram yaşayacak! Maaştan önce EYT’lilere ikramiye müjdesi!

EYT düzenlemesi uzun bir bekleyişten sonra Meclis’ten geçerek yasalaştı. Şimdi ise EYT’llere maaş öncesi ikramiye haberi verildi. İşte detaylar!



EYT düzenlemesinin ardından gözler EYT maaşlarının ne zaman yatacağına çevrildi. Beklenen haber ise geldi. EYT'lielre maaştan önce ikramiye sürprizi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında beklenen o müjdeyi verdi. EYT'liler çifte bayramı yaşayacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son viraj aşıldı. EYT düzenlemesi nihayet TBMM'de kabul edildi ve yasalaştı. Bu yasa ile birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. Bu süreçte ise “EYT maaşları ne kadar olacak, EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak?” sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı. Araştırılan o haber geldi. Milyonlarca EYT'liye maaştan önce ikramiye sürprizi. SGK uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında açıkladı. İşte son dakika EYT haberine ait ayrıntılar…

EYT'LİLERE MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE! ÇİFTE İKRAMİYE ALACAKLAR!

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesi ile beraber milyonlarca vatandaşın merak ettiği soruların yanıtları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bu sorulardan biri de 'EYT'liler Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı ikramiyelerini alabilecekler mi?' olmaktadır. SGK uzmanı Özgür Edursun bu konuya dair merak edilen soruyu canlı yayında çözüme kavuşturdu. Erdursun, yaptığı açıklamada SGK sisteminde yoğunluk oluşturacağını ve mart ayında başvuranların ilk maaşlarını nisan ayından itibaren alacaklarını söyledi.

Peki bu ikramiyelerden kimler faydalanacak? sorusuna da cevap veren Özgür Erdursun, EYT'den emekli olacak olan herkesin maaşını ne zaman alırsa alsın, eğer başvurusunu yapmışlar ise emekli bayram ikramiyesi almaya hak kazandıklarını duyurdu.

EYT YASALAŞTI MI, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

28 Şubat günü Genel Kurul'da kabul edildi. Yasalaşması için Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Ancak hala Resmi Gazete'de yer almadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön