04 / 05 / 2024

EYT'liler bu rakamı duyunca Kapalıçarşı'ya akın etti

EYT'liler bu rakamı duyunca Kapalıçarşı'ya akın etti

Yükselen ücretlere rağmen yatırımlık altına isteğin çok yoğun olduğu gözlemleniyor. Öyle ki satışlar iki katına çıktı. Bu yoğun isteğin nedenlerinden birinin EYT ile emekli olanların "güvenli liman" olan altına yönelmesi olduğu söyleniyor.



EYT'LİLER "ALTINA HÜCUM" ETTi

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, “EYT ardından vatandaşlarımız, ellerine geçen TL'leri değerlendirmek hedefiyle emniyetli liman olan altına yöneliyor” değerlendirmesini yaptı.

Emeklilik tazminatının yanı sıra banka promosyonu ve bayram ikramiyesi de alan EYT'liler ve ellerindeki yüklü parayı enflasyon etkisinden korumak isteyen vatandaşlar en uygun fiyatla altın alabildikleri adresin yolunu tuttu.

Kapalıçarşı esnafı son zamanlarda altın satışlarının iki katına çıktığını söyledi.

Fakat yoğunluk yine de sadece Kapalıçarşı ile kalmadı, çarşı haricindeki kuyumcular da aynı yoğunluğun olduğunu ifade ediyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, altına yapılan alakanın ramazan ayının ikinci haftası itibari ile hızlandığını ve satışların yüzde 30 yükseliş gösterdiğini söyledi.

EYT liler bu rakamı duyunca Kapalıçarşı ya akın etti

KUYRUKLAR OLUŞUYOR

2 bin 500’e yakın dükkanıyla 560 seneyi aşkın zamandır hizmet veren Kapalıçarşı'da olan altın talebi zaman zaman kuyumcu dükkanlarının önünde kuyruklar olmasına neden oluyor.

800 seviyesinde kuyumcu esnafının olduğu çarşıda bazı işletmeler yatırımlık altına yüklenirken bir bölümü ise takı işçiliği ticareti yapıyor.

Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre, çarşıdaki kuyumcular hiç bir gün boş kalmıyor. Çarşı esnafı ise altın ücretlerinde meydana gelen yükseliş ve seçim sonrası dolar kurunda beklenen artış sebebiyle işlerin iki misli yoğunlaştığını dile getiriyor.

EYT'liler bu rakamı duyunca Kapalıçarşı'ya akın etti


Geri Dön