06 / 05 / 2024

EYT'liler çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplara yatıyor

EYT'liler çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplara yatıyor

EYT düzenlemesinin nihayete ulaşmasının ardından gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin tarhihini ve zam miktarını merak ediyorsanız detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.



BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

Bayram ikramiyesini Mart ayında müracaat eden EYT'liler alacak. Çünkü Nisan'da başlıyor emeklilikleri. Bayram ikramiyesi de ayın 20'sinde bayram olduğu için Nisan'da oluşuyor. Haliyle Mart'ta başvuran herkes Ramazan Bayramı ikramiyesini alacak. Nisan ve sonrasında başvuranlar ise Haziran'daki Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

EYT liler çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplara yatıyor

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

EYT kanun teklifi 28 Şubat günü Meclis'ten geçti. Kanun yürürlüğü girdikten sonra 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon kişinin hemen emekli olabileceği söylenmişti. Yasaya göre, emekliler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi alıyor. Bu sene Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.


Geri Dön