17 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Bunu yapmazsanız tazminatınız yanacak! Bakın o detay neymiş!

EYT'liler dikkat! Bunu yapmazsanız tazminatınız yanacak! Bakın o detay neymiş!

EYT ile ilgili yasa teklifi TBMM’de kabul edildi. Emeklilik için gün sayan çalışanlar, sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, kıdem tazminatının yanmaması için uzmanlardan kritik bir uyarı geldi.



TBMM Genel Kurulunda, EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi 395 milletvekilin tamamının oyuyla kabul edildi ve yasalaştı.

Yasalaşan maddelere göre, işveren sosyal güvenlik destek priminden faydalanması için emekli ve yaşlılık maaşı bağlananların tekrar işe başlatılması için öngörülen 10 günlük süre 1 aya çıkarıldı. İşverenin Sosyal güvenlik destek priminin 5 puanlık kısmı Hazine tarafından karşılanmış olacak. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı olanlar ve gerekli süreleri dolduranlar emekli olabilecekler.

EYT liler dikkat! Bunu yapmazsanız tazminatınız yanacak! Bakın o detay neymiş!

Kanun geçtikten sonra ilk ayın başında aylıklar müracaatlara göre ödeneceğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Panik yapmaya gerek yok. e- Devlet’ten müracaat edebilirler, bir problemle karşılaşırlarsa e-Devlet üzerinden ki karşılaşmayacaklarını zannediyorum, o zaman bizzat giderek müracaat edebilirler. Mart ayı içerisinde bu olur" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön