06 / 05 / 2024

EYT’liler dikkat! Flaş bir düzenleme geldi! Hemen bakın!

EYT’liler dikkat! Flaş bir düzenleme geldi! Hemen bakın!

EYT yasasının TBMM’den geçmesini bekleyenler dikkat! Yaş sebebiyle emekli olamayan milyonlarca EYT’liyi ilgilendiren karar alındı. SGK tarafından yayınlanan genelgeyle birtakım sosyal güvenlik ödemesi için tarih bilgisi verildi.



Milyonlarca EYT vatandaş başta olmak üzere depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar için SGK tarafından yeni karar alındı. Yayımlanan genelgeyle depremzedelere bir dizi kolaylık sağlanırken, EYT düzenlemesinde yeni tarih detayı dikkat çekti. EYT’lilere 31 Ağustos 2023’e kadar süre verildi.

EYT’liler dikkat! Flaş bir düzenleme geldi! Hemen bakın!

Sosyal güvenlik yardımları ve destekleri için alınan karara göre; depremde yakınlarını kaybeden kişilere cenaze ödeneği verilecek. 2 bin 54 TL cenaze yardımının yanı sıra dul ya da yetim maaşı bağlanacak, ölüm toptan ödemeleri gerçekleştirilecek.

MADDİ DESTEK SAĞLANACAK

Sigortalının eşi, eşi yoksa çocukları, çocukları da yoksa anne babasına veya kardeşlerine verilecek cenaze ödeneğinde, başvuru durumunda 1 Mart tarihiden itibaren geçerli olmak üzere ölüm aylığı bağlanacak.

Cenaze ödeneği, dul-yetim maaşı başvuruları e-Devlet kapısından yapılabilecek. Vefat eden kişi SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu ise iş kazası kapsamına giriyorsa prim gün sayısına bakılmadan ödeme desteği verilecek.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön