08 / 05 / 2024

EYT'liler hemen bakın! Nisan'da çifte maaş müjdesi! Peş peşe açıklanan rakam yüzleri güldürdü!

EYT'liler hemen bakın! Nisan'da çifte maaş müjdesi! Peş peşe açıklanan rakam yüzleri güldürdü!

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi planlanan ilk düzenlemeler arasında emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasa düzenlemesi yer alıyor. EYT'liler hemen bakın! Nisan'da çifte maaş müjdesi! Peş peşe açıklanan rakam yüzleri güldürdü!



EYT MAAŞLARI NE ZAMAN VERİLECEK? 

EYT yasası bu hafta TBMM’de kabul edilirse, Resmi Gazete’de yayımlandığı günden itibaren,  şartları tamamlayan vatandaşlar emeklilik dilekçesi verebilecek. 5510 Sayılı Kanun’a göre, 4A (SSK) ve 4B (BAĞ-KUR) çerçevesindeki kişilerden emekli aylığı almaya hak kazananlara, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihten sonraki ay başından itibaren maaş bağlanıyor. 

Buna göre, mart ayı içinde emeklilik dilekçesi verenlerin aylıkları 1 Nisan 2023 itibarıyla bağlanmış olacak. Mart'ta dilekçe verenler için aylık başlangıcının 1 Nisan olması, ilk emekli aylığının Nisan'da ödeneceği anlamına geliyor. 

EYT liler hemen bakın! Nisan da çifte maaş müjdesi! Peş peşe açıklanan rakam yüzleri güldürdü!

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL'lik bayram ikramiyesi ödeniyor. Bu sene4 Ramazan Bayramı 21 Nisan’a rastladığından, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, nisan ayında 1.100 TL'lik bayram ikramiyesini de alabilecek. 

e-Devlet'te başvuran PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı yapıldı mı? Şimdi siz de bakın!

Altında şiddetli deprem! Bu rakamları görenler darmaduman oldu! Hemen bakın! 27 Şubat 2023 altın fiyatları

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...


Geri Dön