05 / 05 / 2024

EYT'lilere Bakan Bilgin'den son dakika şoku! İşte yaş sınırı ve o tarih...

EYT'lilere Bakan Bilgin'den son dakika şoku! İşte yaş sınırı ve o tarih...

EYT ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsayacak sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. Bakan Bilgin, konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte yaş sınırı ve o tarih...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun Türkiye'nin önündeki en önemli konulardan birisi olduğuna, bunun uzamasının sebebinin her kesimin dinlenmesinden kaynaklandığına dikkat çekti. 

Meselenin devlet açısından ele alındığını fakat doğrudan doğruya işverenleri ilgilendirdiğinin altını çizen Bakan Bilgin, "İşveren, 'Benim çalışanlarım kıdemli, tecrübeli, iş tecrübesi ve becerisi gelişmiş adamlar. Biz bunları kaybetmek istemeyiz ama bize bir de mali yükü var. Bunu nasıl yapacağız, bu süreci nasıl yöneteceksiniz?' diyor" şeklinde konuştu ve kendilerine şunu da öteleyin, bunu da öteleyin gibi çeşitli tekliflerde bulunulduğunu belirtti. 

EYT lilere Bakan Bilgin den son dakika şoku! İşte yaş sınırı ve o tarih...

Çalışmanın teknik kısmıyla ilgili problemler olduğunun altını çizen Bakan Bilgin, "1999 öncesi işe girenlerle ilgili bizde dijital ortamlarda kayıt sistemi yoktu. Bunların büyük çoğunluğu iş değiştirmiş, evrakları kaybolmuş. Bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bilgin, "Kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman ki ben bu ayın sonuna kadar Meclis'e getireceğimi söylemiştim" dedi ve sözünü tutarak Ocak ayına sarkıtmayacaklarını belirtti.

EYT lilere Bakan Bilgin den son dakika şoku! İşte yaş sınırı ve o tarih...

Tüm bu çalışmaların tamamlanması halinde Meclis ile bunu paylaşacağının altını çizen Bakan Bilgin, "En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Komisyonda, bugün yaş şartı olmasaydı haziran ayına göre ne kadar insan emekli olabilirdi onu açıklamıştım. 1 milyon 600 bine yakındı" açıklamasında bulunarak, bu sayının bugün biraz daha yükseldiğini, Ocak ayında biraz daha yükseleceğini belirtti. 

Tüm verilerle gerçekçi bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Bilgin, "Özel sektöre yansıyacak yükün, kamuya yansıyacak yükün hepsini ortaya çıkardıktan sonra tüm kamuoyuyla paylaşacağım" şeklinde konuştu. 

EYT lilere Bakan Bilgin den son dakika şoku! İşte yaş sınırı ve o tarih...

EYT TASLAĞINDA SON DURUM NE?

EYT düzenlemesi kapsamında taslak çalışma tamamlandı. Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı şu anda gündemde yer alıyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu da konuyla ilgili olarak, "Meclis takvimine uygun şekilde bunları çalışıp getireceğiz. Aralık ayında yapma planımız söz konusu. En kötü ihtimalle 2023 başında yasalaşmasına şahit olacağız" açıklamasında bulunmuştu.

SÖZLEŞMELİYE KADRODA SON DURUM 

Bakan Bilgin, sözleşmeli personelin kadroya alınması konusu ile ilgili de konuştu. Sözleşmeli personel diye tanımladıkları yapının içerisinde 32 türden sözleşmeli personelin olduğunu aktaran Bilgin, bunların hepsinin bir disiplin altına alınacağını aktardı. 

Yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren bu çalışmanın teknik olarak bitirildiğine de dikkat çeken Bakan Bilgin, "Bu çalışmanın reform niteliğinde olduğunu belirtmek isterim. İrade Meclis'in iradesidir. Katkılarınıza şimdiden teşekkür ederim." açıklamasında bulundu. 

Özel sektör promosyonunda bomba gelişme! Resmen gündeme geldi! Özel sektör çalışanları maaş promosyonu alacak mı?

Çocuklu hanelere 1259 TL destek ödemesi! SED yardımı başvuruları nereden yapılır, başvuru şartları neler?

Benzine 74 kuruşluk bir indirim daha geliyor! Bu gece fiyatlar düşecek! Opet, BP, PO, Total 9 Aralık 2022 fiyat listesi

 


Geri Dön